Гонзо: Базата на Ботев не отговаря на стандартите за пловдивско дерби

13 Фев 2020 20:07

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов-Гонзо говори преди предстоящото дерби на Пловдив, което ще се играе в неделя от 14:30 часа на базата на “канарчетата” в Коматево.

“Смятам, че се готвим добре. В този мач, който влезе по-мотивиран и по-спокоен, ще победи. Нашата цел е да играем добър футбол и ако можем да спечелим”, сподели Гонзо за dsport и Дарик.

“Ще имаме подкрепа, но вече за кой ли път споменаваме, че тази база, която Ботев има, не отговаря за стандартите на това дерби. 400 билета са малко и повече да има щяхме да ги продадем”, каза директорът на Локо.

“Подготовката в Турция бе отлична, смятам че свършихме добра работа. Оттук нататък трябва да видим как новите футболисти ще се адаптират към отбора, към стила и начина на работа на треньора. Това ще бъде ключовото в предстоящите мачове”, каза още Иванов.

“Ще има още нови футболисти. Подписали сме с тях още по време на подготовката. Изчакваме жълтите им карти, за да бъдат регистрирани в БФС”, призна той.

“Всеки един футболист трябва да се докаже. Щом сме подписали договор с него, значи сме видяли качествата му, но той трябва да се докаже”, сподели Гонзо по повод заместника на Стивън Езе, който подписа с Локо.

“Има още време до мача треньорът ще прецени кой е в най-добра форма, за да започне като титуляр. Надявам се да уцелим правилната формула.

“Когато става въпрос за дерби не може да се говори за такива неща. И двата отбора ще бъдат максимално мотивирани. Не е моя работа да коментирам Ботев. Смятам, че ако играем, както можем ще победим”, каза Гонзо по повод контузията на звездата на Ботев Тодор Неделев и продажбата на Кристиан Димитров в Хърватия.

“Не трябва да забравяме, че трима основни футболисти си тръгнаха от Локомотив. Очакваме новите футболисти бързо да се адаптират. Надявам се да изглеждаме по-добре или поне да задържим нивото от есента. Нямам идея кога се връща Крушарски, но при всички положения ще гледа мача”, сподели Иванов.

“Купата е най-прекият път до Европа. Срещаме отбор от Втора лига, но там са събрани много футболисти, които са играли в елита, ще бъде труден мач, но съм убеден, че Локо ще победи”, каза още спортният директор на “смърфовете”.

“Целите постоянно се променят, първо целта беше да влезем в шестицата, сега да сме в тройката и да вземем Купата. Не сме се отказали от нищо, но предстои много работа, голяма мотивация и себераздаване от футболистите.

Проблеми нямаме. Нещата в клуба в момента са изрядни”, завърши Георги Иванов.

 

Main Menu