Печат на тази страница

Акрапович: Футболът не е най-важното нещо в живота, трябва да си помагаме

20 Мар 2020 11:54
Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович даде интервю за "Тема Спорт", като разказа как прекарва дните си в принудителната пауза. Специалистът замина за Германия, където ще остане, докато не се поднови първенството.
- Г-н Акрапович, как сте, как се справяте с настоящата ситуация?
- Грижа се за семейството си. Събрах се с дъщеря ми и малкия ми син и им обръщам доста внимание. Така или иначе не можеше да тренираме. заради което хванах самолета и се прибрах. В онзи момент мерките не бяха толкова затегнати, така че успях да се върна без проблеми.
- Каква е обстановката в Германия?
- Аз се намирам край Аугсбург, но реално живея извън града и в общи линии не виждам много от всекидневния живот. Трябва да внимаваме много, за да не стане по-лошо. В Германия всичко е затворено, освен магазините за хранителни стоки и аптките. Край Аугсбург даже има едно село, което е напълно изолирано и не се позволява да се влиза и излиза оттам.
- Как прекарвате свободното време?
- Дадох програма на играчите и аз се готвя по същата. За футболистите е трудно да останат във форма, но мисля, че са достатъчно интелигентни, за да спазват мерките и да запазят поне физическа кондиция.
 
- Какви ще са последиците от дългата пауза?
- Няма на кого да се отрази добре това прекъсване. Единственото положително е, че контузените ще се върнат в отбора - Мартин Луков, Петър Витанов и Милош Петрович. На този етап никой не знае кога ще се разреши проблмът и кога ще се играят мачове, така че трябва да сме говоти по всяко време. Защото би било доста трудно, ако започнеш да тренираш и два дни по-късно имаш двубой. Ще ни трябва малко време за занимания, за да свикнем отново с терена и топката. Задачите, които сме дали на играчите, са свързани основно с бягане в гористи местности и други подобни. Друго лошо нещо е, че не можеш да мислиш в перспектива. Няма как да си правиш планове за следващия сезон. Футболът не е най-важното нещо в живота. Трябва да гледаме другите хора в по-трудна ситуация, да ммислим за тях и, ако е възможно, да им помогнем. В тези моменти е необходимо да сме солидарни.
- Как оценявате изминалите мачове от пролетта?
- Втри от тях не получихме гол, въпреки че сме с нова защита, което е позитивно за нас. От друга страна, не вкарваме толкова много. Като гледам от дистанция ситуацията, смятам, че това, което стана, е нормално. Събрахме някакви точки, въпреки че искахме да са малко повече. Важното е да си вземем поуките и да се поправим за следващите мачове, когато и да са те. Дано да е скоро и отново да намерим своя път, с нашата тактика и дисциплина, за да вървим напред.
- Чакат ви полуфинали за купата с Левски...
- Да, събрахме се само традиционни отбори в турнира, което е хубаво.

Main Menu