Карагарен: Не е проблем да намалим заплатите си

29 Мар 2020 12:25

Един от лидерите в отбора на Локомотив (Пловдив) - Бирсент Карагарен разкри пред Sportal.bg, че евентуално намаляване на заплатите в тима заради липсата на мачове и тренировъчен процес по време на извънредното положение в България не би създало проблем. Нападателят смята, че футболистите на тима ще приемат всяко едно решение на ръководството за доброто на клуба. Карагарен коментира и други теми като бъдещето на сезон 2019/20 и отменение бараж с Унгария. В момента националът се намира в родния си град - Асеновград.

Как прекарва дните без футбол и как поддържа форма:
- Най-вече стоя вкъщи заради карантината. Седим у дома с жена ми. Живея близо до гората и ходя да тренирам там. Един-два часа на ден тренирам, а през останалото време съм вкъщи.

За бъдещето на сезон 2019/20:
- Силно се надявам нещата да се оправят до месец май. Дано нещата се оправят и преди това, но не виждам как. Гледам, че с всеки ден нещата стават по-зле и хората се заразяват все повече. Да се надяваме, че първенството ще се поднови. Лично аз искам да играем, но най-важно е здравето на хората. Ако футболът е проблем, по-добре шампионатът да бъде прекратен и хората, които разбират повече, да вземат решение как трябва да стане. Надявам се да не анулират първенството, а да го прекратят така, както е в момента. Чух, че има вариант и да бъде нулева година. Надявам се това да не се случи и ако се стигне до прекратяване, класирането да остане такова - първите четири отбора да играят в евротурнирите. Ако няма как да доиграем шампионата, според мен не трябва да има мачове и за Купата.
Локомотив (Пловдив) - Литекс+64

За очакваното намаляване на заплатите:
- Мисля, че няма да има проблем да намалим заплатите си. Ще бъдем коректни с президента и отбора. Не вярвам момчетата да не бъдат съгласни. Лично за мен няма да има проблем, ако така ще стане по-леко за клуба и президента.

За представянето на отбора след зимната подготовка:
- Лично моето мнение е, че не сме показали това, което трябва. Има какво да показваме. Играта не е такава, каквато изисква треньорът. Всички от нас дават най-доброто от себе си, за да постигнем това, което направихме през първия полусезон. Играхме силно и реализирахме повече голове. През втория полусезон не се получава във всеки мач. Един мач играем добре, в другия не ни се получава. Футбол е. Нормално е да не се получава всеки път. Надявам се да играем по-добре и да са доволни от нас както феновете, така и ръководството.

За адаптацията на новите чужденци в отбора:
- Според мен всички момчета дават най-доброто от себе си и гледат да се адаптират по-бързо към футбола в България. Като гледам, най-бързо се адаптира Салинас. На всички им трябва още малко време да се адаптират и да влязат в ритъма, в който играем.

За отменения бараж между България и Унгария:
- Според мен отлагането на баража с Унгария е и плюс, и минус. Плюсът е, че контузените ще се възстановят и ще имаме по-голям шанс да се класираме. В наш минус е, ако играем пред празни трибуни. Все пак ние сме домакини, ние сме България и трябва да излезем да смачкаме обора на Унгария.

Main Menu