Акрапович за Ераносян: Лесно е да стоиш на хлад и да критикуваш

08 Юни 2020 22:19

Коментарите на легендата на Локомотив (Пловдив) - Едуард Ераносян - в телевизионното студио за двубоя на "черно-белите" с Етър (2:0) в петък, разбуниха духовете на "Лаута", твърди "Меридиан Мач". Треньорът, извел "смърфовете" до единствената им титла през 2004 г., сериозно критикува качеството на играта и представянето на отделни футболисти.

"Победителите не ги съдят, но Локомотив беше далече от това, което сме свикнали да го виждаме. Победиха след две грешки в защитата на Етър. Иначе целият отбор на Локомотив се придвижваше доста мудно по терена. Дано не прозвучи критично, но този бавен футбол едва ли се е харесал на някой. Но треньорът си знае най-добре, той си познава футболистите. Нямат ритъма, който са имали преди пандемията, но това може би ще е при всички отбори. Прекалено много мачкане на топката, безцелни пасове на 2-3 метра. Ако аз сега бях треньор, бих ги накарал да движат по-бързо топката. Като гледам резервната скамейка, там има повече футболиста, които едва ли биха помогнали много в атака. На наш език казано, Анте Аралица е малко ялов. Да вкарва голове не му е силната страна", коментира Ераносян.

Бруно Акрапович от своя страна бе на тотално различно мнение.

"Мен, може да ме критикува, но не и играчите. Аз мисля, че контролирахме напълно мача и създавахме положения. Така е лесно, да стоиш на хлад и да критикуваш. Трябва обаче да се има предвид през какъв период преминахме и колко време имахме за подготовка. Аз съм доволен от играчите си", отсече босненският специалист.

Main Menu