Гонзо: Не съм чувал Наско Сираков повече от 10 години

09 Юни 2020 19:01

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов - Гонзо, заяви пред "бТВ", че не е получавал оферта да се завърне на ръководен пост на стадион "Георги Аспарухов".

Подобни информации се появиха след смяната на собствеността на мажоритарния пакет акции (86,6% от собствеността на клуба). Ценните книжа бяха джиросани на голмайстор номер 1 в историята на тима Наско Сираков от бившия им собственик Георги Попов - приближен до Васил Божков.

"Аз не работя за Христо Крушарски, а за "Локомотив". Начертали сме план за бъдещето, така че ще бъде предателство от моя страна да си тръгна в този момент. Наско Сираков го видях последно преди 8 месеца на едно събитие на "Левски", а не съм го чувал повече от 10 години. Това трябва да ви е ясно, че не съм говорил с никой в "Левски". В крайна сметка вашата работа в медиите е такава - да създавате интриги. В момента влизам в обяснителен режим, без да има защо", заяви Иванов и добави:

"Не е коректно, при положение, че остават 9 мача, да говорим за смяна на "Локомотив" и "Левски". А и не сме говорили. Плюс това ви обясних, че имам ангажименти към този клуб и ще бъде не добре да оставя всичко по средата. Оферта не съм имал. Единственият човек, който може да отправя оферти, е Наско Сираков. Може би ви става ясно, че такава оферта няма. За интерес и такива неща... нямам идея".

Днес (9 юни) Левски ще гостува на Локомотив в първи мач от полуфиналите в турнира за Купата на България. "Черно-белите" се надяват да повторят триумфа си от предишния сезон, когато спечелиха трофея.

"Във футбола няма минало време, а само сегашно и бъдеще. Смятам, че това е в миналото и се надявам да докараме купата с нова цифра - с 2020. Разбира се, че ще бъде трудно, предвид, че остават четири силни отбора - сега играем срещу "Левски", ако продължим, трябва да срещнем ЦСКА или "Ботев". Всички четири отбора сме сериозни и всеки един ще бъде заслужено да е носител на Купата", заяви Гонзо.

"В момента работя в "Локомотив" и най-важни са ми целите и амбициите, които има този отбор. Най-важно е да поддържаме това високо ниво, което правим от началото на годината. Знаем, че на футболистите, които 2 месеца стояха вкъщи, ще им бъде тежко, но в крайна сметка, когато дойде умората и стане тежко, много е важно те да покажат характер. За нас е важно да постигаме целите си, за да можем да трупаме самочувствие, за да можем да отидем в Европа, да покажем, че "Локомотив" е израснал след миналата година, когато изигра два мача в евротурнирите и да покажем, че сме по-подготвени тази година. Това ни е целта - да влезем в Европа. Смятам, че всички треньори работят без да знаят какво трябва да очакват от футболистите. Може би след трети-четвърти кръг ще добием ясна представа кой на какво ниво е. В момента на футболистите им липсва скорост, динамика в играта. Смятам, че с мачовете ще се завърнат тези качества", прогнозира той.

Иванов беше привлечен в пловдивския тим от собственика Христо Крушарски и подписа договор с тима през август 2019 г.

"Спечелването на Купата беше повратен момент в поведението на отбора и на феновете. Все пак всеки обича победителите. Смятам, че сме постигнали една добра симбиоза между фенове, ръководство и футболисти. Доста си сътрудничим и предвид това, че трябва да правим нов стадион. Феновете са ни от полза като дават идеи. Все пак те са хората, които седят по трибуните. Смятам, че имаме добро сътрудничество и любовта, която те показват към отбора, дава допълнителна мотивация на играчите", заяви Иванов.

Той не пропусна да похвали и треньора Бруно Акрапович, който е начело на тима от 2017 г. насам.

"Акрапович, след като стоя година и половина, футболистите свикнаха с неговите идеи и начина му на работа. Нормално е, когато един човек работи по-дълго време, да наложи идеите си. Акрапович наложи своите. Футболистите, които още миналата година задържахме, бяха в основата. Набавянето на още няколко човека вдигнаха нивото. Смятам, че "Локомотив" е един от водещите отбори в първенството, заедно с "Левски", ЦСКА и "Лудогорец", уверен е Гонзо.

Една от неговите основни задачи е развиването на школата на тима.

"Работата на спортният директор не е само да се занимава с отбора. Смятам, че всичко свързано с отбора, със стадиона, школата, е работа на спортния директор. Когато работиш в школата, не става от днес за утре. Това е един последователен процес, който изисква 2-3 години. Смятам, че, откакто аз съм тук, доста внимание сме обърнали на школата. Всички удобства сме осигурили. Все още нямаме базата, която искаме, но вече е задвижен проектът, който трябва да направим. След като "Локомотив" направи базата, вече ще стъпим на друго ниво във футбола", каза той.

Иванов призна за интерес на клуба към един от футболистите на "Левски" - Атанас Кабов, но заяви, че все още няма подписан договор.

Гонзо е категоричен, че бизнесменът Христо Крушарски е създал добра атмосфера в тима, на което се дължат и успехите в последните години.

"Лесно се работи. Аз работя много добре. Той е коректен към отбора. Приема резултатите на отбора малко фенски, но в крайна сметка президентите на отборите са фенове, които не са били спортисти, футболисти. Нормално е, след като са президенти, да са фенове. Имам благодарност към Христо Крушарски. Работим добре", категоричен е спортният директор.

На същата позиция Иванов работи и в Левски в два периода.

"Първият ми престой беше със собственик господин Тодор Батков. Нещата бяха подредени, финансови проблеми нямаше. Втория път имаше доста финансови проблеми, месеци неплатени заплати. Беше трудно за целия клуб. Да сравняваме бюджети... Тези 2 млн. лева, които обявиха от "Левски", са много голям бюджет за качеството, което показва "Левски" като отбор. Тогава бюджетът беше 5-6 млн. лева годишно и смятам, че тогава "Левски" имаше добър отбор. Когато се върнах от "Черно море" за втория път, трябваше да освободя много футболисти, които бяха скъпоплатени, и да взема на тяхно място футболисти с ниски заплати, за да може да вляза в бюджета. Нормално е да падне качеството на отбора, като футболисти. И да се освобождават хора от персонала, но това е нещо нормално за една фирма, когато започне да няма пари", спомни си тогава той./sportal.bg

Main Menu