Феновете на Локомотив на протест утре

16 Юни 2020 12:53

Феновете на Локомотив (Пловдив) от "Лаута арми" ще излязат на протест утре пред сградата на пловдивската прокуратура. Повод за действията им е развитието на разследването около инцидента пред нощен бар миналия месец, когато полицай извади нож и рани 16-годишен фен. Някои от привържениците все още са задържани в ареста, а държавния служител не е подведен под отговорност до този момент.

"Настъпи време да излезем на улицата и да поискаме справедливост и прозрачност на разследването, което се води срещу опита за убииство на едно 16 годишно дете от служител на МВР. Изразяваме своите притеснения, че случаят се неглижира умишлено и срещу извършителя няма дори повдигнати обвинения.

В същото време феновете на Локомотив (Пловдив), които са били на инцидента, са все още задържани. Всичко това ни кара да се замислим как човек с опит за убииство се разкарва свободно в хилядолетния ни град, които доскоро беше Европеиска столица на културата? Ако това е нормално за град като Пловдив, то тогава какви са моралните ценности в България и цяла Европа, и изобщо има ли справедливост за семеиството и приятелите на момчето, което можеше в момента да не е между нас?! Трябва ли да припомняме, че извършването на престъпно деяние трябва да се третира еднакво както за служители на МВР, така и за граждани, които са извън техните структури?!

На 17.06.20, от 17:30 часа, пред прокуратурата в Пловдив, ще се проведе протест за справедливост, защото е време да се търси отговорност и от хората, които уж трябва да следят за спазването на закона.

Достоинството няма алтернатива!", се казва в обръщението на черно-белите ултраси.

Main Menu