15 човека арестувани и един осъден по бързата процедура, след масов бой между фенове на Ботев и Локо в края на май /видео/

17 Юни 2020 11:35

15 души са арестувани, а един осъден по бързата процедура за масов бой между феновете на Ботев и Локомотив, обявиха главният секретар на МВР Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев на посещение в Пловдив днес.

Става въпрос за боя между феновете, който беше органиризан на 24 май, а в интернет излезе и клип от боя.

"Уважавам феновете на всички отбори у нас. Споровете кой е по-силен и по-добър обаче трябва да се решават на терена, а не в сбивания. Нека феновете подкрепят отборите си, а не да организират масови сбивания. Към този момент са задържани 15 човека. Те са фенове на Ботев Пд и Локомотив Пд. Вече има една присъда", каза главният секретар Ивайло Иванов.

"Недопустимо е хора, които твърдят, че са фенове на спорта да си устройват масови сбивания в близост до Пловдив. Няма как това да е повод за гордост. Ако държавата не може да се справи с битовата престъпност и хулигански действия това означава, че трябва да закрием държавата. Недопустимо е по този безугледен начин да се нарушава обществения ред и да има чувство на безнаказаност. Всички хора в България освен права имат и задължения. Ние трябва да спазваме закона", допълни главният прокурор Иван Гешев.

Main Menu