Христо Крушарски поведе фенове и играчи на празнично шествие, поиска три кръга в Лига Европа /снимки/

06 Юли 2020 20:19

 

 

Двукратният носител на Купата на България по футбол Локомотив (Пловдив) отпразнува защитата на трофея пред Община Пловдив.

"Смърфовете" тръгнаха в 18:35 часа с феновете на тима от стадион "Локомотив" в парк "Лаута". Всички бяха посрещнати в 20:00 часа от кмета на града Здравко Димитров-Зико в Община Пловдив. Заедно с кмета беше и областният управител Дани Каназирева, която получи и шалче на Локомотив.

„Времето след победата Ви над ЦСКА е прекалено малко и може още да не осъзнавате измерението на това, което направихте. Вие влязохте в историята и донесохте радост на Пловдив, проявихте се като истински мъже и Ви благодаря за това, което правите за спорта в нашия град.“ С тези думи Здравко Димитров се обърна към футболистите, а след това пожела на президента Христо Крушарски да продължава да се грижи за отбора и да постигне европейски успехи.

Кметът връчи на Крушарски официален плакет на Античния театър за спечелената втора поредна купа в присъствието на областния управител Дани Каназирева, заместник-кметове, кметове на райони и легендата на черно-белите Христо Бонев.

 

След общата снимки на ръководството и футболистите на смърфовете със Зико и Каназирева, играчите вдигнаха купата от балкона на Общината.

По традиция най-аплодирани при радостта с Купата бяха капитанът Димитър Илиев и старши треньорът Бруно Акрапович, както и вратарят Илко Пиргов, спасил решителната дузпа на финала.

Президентът на Локомитив Христо Крушарски поведе колоната с емблематичния шампионски трабант, който е оцветен с цветовете на клуба. Той беше в компанията на Атанас Узунов, докато отборът се движи зад тях с отворен автобус.
Хиляди фенове на смърфовете се забавляваха по булевардите на града.

Както е известно, "черно-белите" победиха ЦСКА след изпълнение на дузпи и защитиха спечеления през миналата година ценен трофей, осигурявайки си ново участие в Лига Европа.

Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски заяви, че целта пред отбора е силно представяне в Лига Европа. Той добави, че все още не се чувства легенда на "смърфовете".

"Настроението е пивко. Не съм чак легенда, но съм човек, който направи нещо. Следващата цел е Лига Европа. Там трябва да се представим достойно и минимум три кръга в турнира", заяви Крушарски.

Main Menu