Левски срещу Локомотив (Пловдив)

12 Юли 2020 20:19

Левски приема Локомотив (Пловдив) тази вечер от 21:00 часа на "Герена". Срещата е от последния кръг на плейофите в efbet Лига. За "сините" все още има някакъв шанс да се класират директно за Лига Европа. Това минава през победа тази вечер и поражение на ЦСКА от Берое. Съществува вариант, при който столичани да останат четвърти, което ще ги остави извън евротурнирите. Това може да стане факт, ако Славия победи Лудогорец, а Левски загуби от Локомотив. Третата позиция би изпратила столичани на бараж за Европа срещу Ботев (Пловдив).

Треньорът на "сините" Георги Тодоров няма да може да разчита на контузените Холмар Ейолфсон, Симеон Славчев и Станислав Иванов. Наказан е Деян Лозев. В групата се завърна Николай Михайлов.

Ситуацията в Локомотив е по-тежка и от тази на "Герена". Цели 9 футболисти на "смърфовете" се заразиха с коронавирус и са на домашно лечение - Пиргов, Петрович, Умарбаев, Клапан, Муслимович, Карагарен, Илиев и Аралица. Треньорът Бруно Акрапович бе наказан за два мача и няма да бъде на пейката.

"Черно-белите" са в серия от 5 мача без победа в първенството. Тимът обаче успя да спечели Купата на България през този период.

 

СЪСТАВИ:

Левски: Георги Георгиев, Иван Горанов (к), Ивайло Найденов, Паулиньо, Мазурек, Насиру Мохамед, Каргас, Станислав Костов, Стайн Спиеринг, Мартин Райнов, Илия Юруков

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Акинсола Акиниеми, Лукас Масоеро, Динис Алмейда, Валентино Пулиезе, Петър Витанов, Томашевич, Николай Николаев, Лукас Салинас, Малембана, Малонга

Main Menu