Печат на тази страница

Локо представи екипа за новия сезон

31 Юли 2020 18:40

Локомотив (Пловдив) официално представи екипите си за новия сезон 2020/21. „Смърфовете“ публикуваха в официалния си сайт снимка с новата екипировка. Стана ясно, че за първи път от много години насам класическото вертикално райе на фланелките се заменя от хоризонтално.


"Уважаеми локомотивци,

Заедно с партньорите ни от „Улшпорт“, имаме удоволствието да ви представим екипите, с които ПФК Локомотив Пловдив ще се състезава през новия сезон 2020/21 г.

За първи път, от много години насам, класическото вертикално райе на фланелките се заменя от хоризонтално. Разбира се, това не е произволно: промяната отдава почит към юбилейната годишнина от появата на черно-бялото райе върху клубните фланелки. Това се случва преди 70 години – през сезон 1951 г. (съвпадащ с календарната година), когато фланелките са в хоризонтално черно-бяло райе. За втори път същият дизайн се ползва от представителния тим през сезон 1982/83 г., сега е третата му поява върху клубните фланелки.

Историческата символика, заложена в настоящите екипи, отвежда още по-надълбоко във времето. Така е, защото раирани елементи са били неизменна част от екипировката ни: най-често хоризонтално раирани чорапи в черно-бяло или червено-черно. Но също, за сезон 1939/40 г., червено-черно вертикално райе на фланелките. И най-сетне: включително клубовете-основатели носели раирани фланелки: състезателите на „Караджа“ в черно-бяло, а тези на „Атлетик“, както пише в клубния устав, обличали „фланелки с морави и зелени резки, поставени вертикално“.

Нека тези локомотивски „раирани традиции“, натрупали толкова години история в себе си, ни водят към нови успехи през идващия сезон!

Цената на новите екипи е 60 лева. Поръчки започват да се приемат от понеделник в администрацията на стадион “Локомотив” (8:00 до 20:00) и във фен-магазина (11:00 до 18:00).

Main Menu