Георги Иванов-Гонзо: Каквото и да си говорим, аз смятам, че ние сме фаворити

25 Авг 2020 18:43

Спортният директор на пловдивския Локомотив Георги Иванов даде интервю пред Дарик радио преди утрешното пътуване на тима за Черна гора. Там носителите на купата ще играят срещу Искра (Даниловград) в първи квалификационен мач за турнира Лига Европа.

"Смятам, че отборът е подготвен да продължим напред. Каквото и да си говорим, аз смятам, че ние сме фаворити. Трябва да направим всичко възможно, за да продължим в следващия кръг. Винаги е опасно, когато се играе един мач, защото не се знае как ще протече. Мачът ще е без публика, което изравнява нещата от тази гледна точка. Ние трябва да сме мотивирани, без значение, къде се играе мачът и да продължим. Момчетата трябва да покажат истинските си качества.

В крайна сметка цяла година играем, за да стигнем до мачовете в Европа, така че е ясно, че има мотивация и тръпка в играчите ни. Трябва да изпитваме удоволствие от това, че играем в европейските турнири. Много е важно как ще влезем в мача. Ние гледахме Искра срещу андорския им съперник и сме наясно с тях. Футболистите ни знаят какво да очакват", сподели бившият национал и легендарен футболист на Левски.

"За дербито с Ботев лоша шега ни изигра спечеленият мач за Суперкупата на България. Не влезнахме мотивирани по начина, който трябваше да бъдем за мач срещу Ботев. Аз познавам нашия отбор и знаех, че ще преодолеем този шок. Следващите мачове с Ботев (Враца) и Славия бяха трудни. След загубеното дерби имаше малко напрежение сред футболистите и това се отрази на психическата настройка. Всичко е хубаво когато печелим мачовете си. Самочувствието идва с победите", заяви още спортният директор на Локомотив.

Гонзо потвърди, че в Пловдив очакват привличането на още един нов играч и заяви, че раздялата с Йосип Томашевич е логична, защото той ще получава много по-добри пари в съседна Гърция.

Main Menu