Акрапович спечели наградата за най-добър треньор за месец август

22 Сеп 2020 12:57

За трети пореден месец Локомотив Пловдив спечели наградата за най-добър отбор, а старши треньорът на „смърфовете“ Бруно Акрапович бе отличен като най-добрия треньор за месец август.

След като получи наградата, специалистът коментира много на брой теми - за разликите между съдийството в Европа и България, качеството на българския шампионат, мачът срещу Тотнъм и съперниците на Локомотив Пловдив в шампионата. Акрапович не пожела да коментира отказа от страна на пловдивчани за отлагане на срещата с ЦСКА по искане на "червените".

Все пак той е категоричен, че всеки отбор трябва да се справи със своите неща, а най-големите отбори са свикнали да играят мачове през 2-3 дни.

„Преди всичко благодаря за страхотните награди, благодаря отбора и нашите фенове. Пожелавам си за бъдеще първо здраве, а моят отбор да върви по тази посока, по която досега вървя. Имаме още много работа, но момчетата са концентрирани. Няма треньор, който да не мисли за шампионската титла. Моите играчи са мотивирани, но има още доста отбори, които показват качества“, започна Акрапович.

„Ако гледаме с какво разполагат Лудогорец и ЦСКА, ние сме малко по-далеч. Показали сме срещу Лудогорец, че може да се конкуриране. Имаме нужда от още играчи на някои постове, за да направим отбора по-силен. Търси и гледаме. Засега съм доволен от отбора. Близо сме до върха. Ако забележим някой играч, който може да направи отбора по-качествен, ще го вземем със сигурност“.

„Не искам да коментирам тия неща с желанието на ЦСКА да отложи мача срещу нас. Мачът с ЦСКА ще се играе. Това е правило на БФС. Ние имаме желанието мачът да се играе. Знам колко е важно за българския футбол един отбор да продължава напред в евротурнирите. И ние бяхме в тази ситуация, така че не е проблем за един отбор да се възстанови, а да свикне да играе много мачове. Не трябва сам да губиш концентрация. Ние си се готвим, пожелавам късмет на ЦСКА в четвъртък и евентуално следващия четвъртък, но само не в неделя“.

„При евентуално отлагане на мач нещата се комплицират. Влияе на отбора, ние не знаехме дали ще играем срещу Етър 12 часа преди мача. Всеки трябва да се оправи със своите неща. Големите отбори като Тотнъм играят сряда-неделя или четвъртък-неделя. Трябва да се подготвиш и няма да имаш проблем като свикнеш на този ритъм. Така го правят и в Германия“, коментира наставникът на „черно-белите“.

„Не виждам много промяна в Лудогорец. На всяка позиция има две решения. Има индивидуална класа, но като го видях срещу ЦСКА, много отбори могат да му направят проблеми и ще му е много по-трудно този сезон“.

„Аз още като видях програмата Лудогорец, Тотнъм, Етър, ЦСКА знаех, че ще е трудно. Показахме хубава игра срещу Лудогорец, показахме качества срещу много голям отбор като Тотнъм, взехме само симпатии, а те не са достатъчни. Срещу Етър беше сериозна ситуация. Преди мача срещу търновци заложих всичко на мотивация, защото срещу Тотнъм никой нищо не очаква. Моуриньо от сърце каза някои неща позитивно, изненада ме как той вижда моя отбор. Повярвах, че отборът ми има качества“, сподели Акрапович.

„В Европа съдийството не е същото като тук. В България всеки щеше да свири фаула срещу Луков преди изравнителния гол на Тотнъм, защото никой не иска да поеме отговорност. Алмейда регира по тъп начин. Като треньор можеш само да гледаш. Няма смисъл да говориш колко е виновен той, дали е виновен. Гледам към бъдещето с позитивизъм. Опитваме се да оправим грешките. Моите футболисти участваха в голям мач срещу Тотнъм и не се виждаше голяма разлика между двата тима“, смята старши треньорът на пловдивчани.

„Мога да кажа, че всяка година българското първенство се подобрява откакто съм тук. Виждаме позитивни примери – Арда, Левски се оправи, ЦСКА, Берое е първи с най-много голове, ние играем хубав футбол. Мисля, че сме близо по-качества да кажем до Австрия. Ако нашите първи шест отбора играят срещу техните първи шест, ще излезем с позитивен резултат. Липсва маркетинг в българския футбол. Има повече възможности, качествени играчи, а навън не се презентира толкова добре българският футбол“.

„Ние срещу Тотнъм играхме за България. Презентирахме българския футбот. Сега в Англия си мислят, че тук се играе хубав футбол, защото не им беше лесно. България може да се мери с всеки един. Защо да не отидем на Европейско първенство. Казвам ние, защото аз се чувствам вече като част от България“, завърши Акрапович.

Main Menu