Христо Крушарски: Ние имаме поставени цели от самото начало – Купата и тройката

17 Фев 2021 17:47

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски бе гост на предаването „Игра в центъра“ на Palms Bet. Той говори по много различни теми. Крушарски обяви, че таванът на заплатите в Локомотив Пловдив е 8 хиляди лева, а дълговете на отбора са около половин милион само и единственото към данъчните.

Босът на пловдивчани обяви, че ще пусне абонаментни карти за целия сезон, които ще струват 5 лева за привържениците над 65-годишна възраст.

„Не е приятно за нито един отбор да му се случи това, което се случи на ЦСКА. Най-вече като имаме предвид, че футболът е колективна игра, а психиката на футболистите е малко слаба. Те се стресират повече, отколкото трябва от това, което се говори и което става. Според мен това в ЦСКА не трябва да става по този начин. Аз ако реша да направя нещо подобно, ще го обявя навреме, за да се намери човек, който да помага“, започна Крушарски.

„Темата с Акрапович не ми се коментира, много се изговори. Страницата е затворена“.

„В последните години се налага по-малко да работя, за да издържам Локомотив но средствата не достигат. Тази пандемия удари всички. Една сделка, ако пропадне, се отразява на веригата надолу. Не се изисква много да издържаш клуб като Локо Пловдив. В началото започнахме от 2.5 милиона бюджет, после беше четири, а сега е, колкото е“.

„Винаги съм казвал, че преди да взема Локомотив Пловдив при мен дойдоха Христо Бонев и Наско Узунов и ме намериха в Стара Загора чрез кмета. Поговорихме един ден на терасата на „Верея“. Поговорихме да помагам. Аз им обещах с 200 хиляди лева на година да помагам без интерес към влизане в клуба, но когато започнах да помагам, тези 200 хиляди лева свършиха на три месеца и се започна дай още малко, дай още малко. Когато реших да видя какво става, няма как да видиш какво закъде отива. Тогава беше мачът с Левски. Ние бяхме на последно място и бихме Левски в Пловдив. Това ме жегна, защото все пак съм бил някога част от този футбол, играл съм малко. Почти 20 години не бях стъпвал на стадион“, заяви собственикът на Локомотив.

„Тръпката дойде, когато видях, че може да се направи от нищо нещо и да се надгражда. Момчетата разбраха, че а да се реализира една продукция, трябва да се доказва. Една стока не се купува, когато се предлага много, а когато се търси много. Футболистите трябва да ги забележат на терена. Трябва да има желание за развитие, не само да чакаш да ти дадат една заплата. Дано и в България дойде времето един футболист да се котира от 20 хиляди нагоре. Горната граница на заплатите в Локомотив Пловдив е 8 хиляди лева“., добави той.

„Имаше един италианец, който дойде с гръмки фанфари – милиарди, милиони и повече не се и показа. Реален интерес към Локомотив досега не е имало и никой не е дошъл да ме попита как съм и за какво се боря. Всичкото, което го правя, го правя с мои средства и малки помощи от спонсори“.

„Като има пари другите клубове да дават големи заплати. Всеки клуб сам си решава нещата и си определя бюджета. Ако искат да дават и 50 и 100 хиляди за заплати. Локомотив като клуб прогресивно намалява задълженията си. До март-април ще останат само лихвите към данъчните“.

„Това е най-добрата година, която започва, защото в отбора има шест юноши. На пенсионерите над 65 години ще предложа абонаментна карта за целия сезон, която ще струва 5 лева. Ще им отделя един сектор, където няма да имат достъп до другите фенове“.

„Аз не се меся в работите на треньорите, там има ред и дисциплина, но извън терена с футболистите и треньорите сме равни. Питайте Александър Тунчев какво съм му казал. Едно колело върви добре, когато е смазано и никога не трябва да сменяваш греста. Сашо Тунчев три години работи с Бруно. Той е един от хората, които играха в Локомотив за без пари преди да дойда аз. Показал е, че не стои само заради парите. Миналата година имаше шестима чужденци, които седяха на пейката и взимаха заплата. 15 човека сега имаме основни заплати и шест юноши. Аз му казах на Сашо още от самото началото да си направи екипа. И четиримата треньори са играли заедно и показват добра работа. На подготовката имахме добри резултати, което не е най-важното, но все пак е факт“.

„Аз с никого не съм скаран, земен човек съм. Мартин Камбуров сам пожела да напусне и каза, че докато „тоя“ е там, няма да се върне. Аз не съм „тоя“, аз съм човекът, който си е дал парите за Локомотив“.

„За мен това, което е дадено от държавата за стадиона на Локомотив, е добре дошло. Държавата не е длъжна на никого, но това което стана с тези пари, е правилно решение. Парите са планирани предварително. Те се дават на община Пловдив, която да инвестира в собствените си имоти. Ние сме само наематели на стадиона. Знаете ли колко е хубаво като дойде един отбор като Страсбург? Ние ги посрещнахме като царе. Аз нямам нищо против стадиона на Ботев, но няма да могат да се играят мачове от евротурнирите, няма отстояние от жилищата, има си изисквания от УЕФА“.

„По приказките на общината, днес трябва да са издали визата за строеж. Тази процедура е 20 дена. Трябва да мина времето за обжалване и после може да се започва строителството, което да е готово до септември“.

„В момента преговарям с една турска фирма, която е направила много игрища на света. Те дават офертите за изграждането на терен, който да е с отопление. В Пловдив това е много лесно, защото подпочвените води са много високо“.

Крушарски обясни защо футболистите на „смърфовете“ са си тръгнали от общината, преди да получат медалите си от община Пловдив.

„10:50 бяхме пред общината, до 11:15 нищо не се случи, а следобед имахме тренировка и Гонзо нареди да си тръгнат. Това беше малко неуважение към нас. Те ни поканиха и трябва да си спазват нещата. Все едно ти си отишъл там и се молиш да ти връчат медалите“.

„Не знам защо всички хора си мислят за парламентарните избори. Вместо да гледаме България как да се оправя, ние търсим само кусур. Дали ще се сменяват правителства в България трябва да видим кой какво и за какво помага за спорт от 30 години. Аз не знам държавата да е помогнала досега от 1989 година. Сега понеже премиерът е „болен фен на Левски“ даде на Локомотив някой лев, даде на Ботев да направи стадиона, догодина ще даде на Левски и на ЦСКА. Преди години се говореше искаме Европейско първенство. Къде ще го играем – на стадиона в Говедарци? Министърът е отпуснал 40 милиона, догодина друг ще вземе 40 милиона. Дано повече хора мислят за спорта. Нито един президент не е толкова богат да се развихри и да започне да строи като малоумен, няма собственици - милиардери. Стадионът на Левски е държавен, не е на Наско Сираков. Няма да си го носи у дома“.

„Когато почнаха да се бунтуват, им казах в прав текст на феновете. Отборът дължи пари само на мен. Мен ме и псуват, някои от тях ми се извиниха. Аз съм човек на 64 години, който иска да остави следа след себе си, а не да ме гледат колко съм хубав. Имаме 160 хиляди лева към данъчните и около 300 хиляди дългове отново към данъчните. Нямаме към бивши играчи и фирми. От 4-5 години с мениджъри нямаме отношения“.

„Колко директорчета има Локомотив? Преди Гонзо беше Чавдар спортен директор. Румен и Росен са мои служители. Какви директори, какви пет лева? Тези, които са около мене най- много носят шамарите. Те са най-бити и най-гонени. Георги Иванов си върши своята работа. Внася спокойствие между буйната ми нрав и надолу“.

„За селекцията не решавам аз. Ако дойде някой Марадона, Меси за нашето ниво, могат да го вземат. На килограм от пазара Кирков не взимаме вече“.

„Карагарен имаше предложение да отиде в Индепендиенте в Аржентина и до последния момент всичко вървеше добре. Треньорът го беше харесал, но визата, която трябваше да му се изкара, нямаше да стане никак лесно. Затова отложихме разговорите за юни месец“.

„Изобщо не ми трябва да съм в новия Изпълком. Не се натискам за там и не ме блазни. Много ми е интересно като слушам някои хора със своите изцепки. Те са работили години там и сега искат да направят големи гръмки промени. Във футбола трябва да дойдат хора, които има желание, да застанат до Мишо Касабов, който да ги въведе в курса. Аз не виждам освен Боби и Мишо кой има сериозни контакти навън. Стилиян Петров каза, че изобщо няма да участва. Бербатов иска да дирижира отзад, а отпред да има някого. Няма да стане така“.

„Най-голямата грешка на общината е, че не направиха един стадион за двата пловдивски отбора. Имаше един транспарант да направим стадиона в Пловдив - един като в Милано. Ботев обаче се отдръпна. Можеше да се направи един европейски стадион.

Христо Крушарски коментира новината, че Волен Чинков ще свири предстоящият мач на „смърфовете“ срещу лидера в класирането и настоящ шампион Лудогорец.

„Милион пъти съм казал, че съдията прави 2-3 грешки за 5-10 минути. Мачът се играе 90 минути. Съдията няма да извади брадвата и да започне да реже. Аз мисля, че Волен Чинков не е от тях. Стига сме търсили проблемите в другата кошара, а да си оправим проблемите при нас“.

„Ние имаме поставени цели от самото начало – Купата и тройката, това са целите пред Локомотив и те се гонят“, завърши Крушарски

Main Menu