Печат на тази страница

Димитър Илиев: Поздравявам всеки един фен, правим ги горди, защото сме равни с хегемона в България

20 Фев 2021 17:15

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе изключително доволен след победата с 3:2 срещу шампиона Лудогорец. Той заяви, че е очаквал зрелищен мач и поздрави феновете, които според него трябва да са горди, защото „смърфовете“ са доказали, че са равни с „хегемона в българския футбол – Лудогорец“.

„С оглед очакванията се получи едно зрелище както през последните няколко години между Лудогорец и Локомотив. Показахме, че не сме далеч от класата на Лудогорец. Мисля, че беше една добра реклама за българското първенство. Започнахме много добре мача, после бяхме попарени от първата по-опасна атака на Лудогорец, но това често се случва с бързите им крила. Бързо успяхме да отговорим. Доста добре ни дойдоха двете късни попадения през първата част. Стигна се до изравняване, но се радвам, че имахме положения. Абсолютно всичко имаше в този мач. Който и да беше бил, нямаше да е незаслужено. Поздравявам всеки един фен, правим ги горди, защото сме равни с хегемона в България“, коментира Илиев.

Срещу бързи футболисти като Десподов трудно можеш да противодействащ, когато имат пространства. Мисля, че защитниците ни реагираха прекрасно. Противодействахме им добре. Както вкарахме три гола, можехме да вкараме още толкова. Ние също имаме добри нападателни футболисти, които имат класа. Радваме се, че победихме, трябва да се възстановим и да затвърдим това, което направихме, в следващия мач срещу Етър. Не трябва да се главозамайване, продължаваме да следваме нашия път и се готвим за следващия мач“, добави той.

„Няма смисъл да даваме някакви заявки за нещо повече. Отборът се развива с всяка изминала година. Виждаме, че сме близо до Лудогорец, до най-класните отбори. Можем да победим всеки в тази група, за да запазим позицията в топ 3, което е основната ни цел“, каза още футболист №1 на България за 2020 година.

Main Menu