Тунчев: Казах на момчетата, че трябва да играем по-бързо с топката

01 Мар 2021 19:52

Наставникът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев обясни защо се е стигнало до късната победа с 2:1 над Беласица Петрич в 1/8-финала за Купата на България. Пловдивчани успяха да се класират напред в турнира с гол в 87-ата минута.

"Получи се така, защото не подходихме по най-добрия начин. Играехме бавно. Не търсихме възможността да разкъсаме отбора на Беласица. Нямахме много възможности да наблюдавеме тима от Петрич, но все пак ние играем вкъщи, печелили сме два пъти Купата и не смятам, че трябваше чак такова голямо внимание да обръщаме на Беласица. Казах на момчетата, че трябва да играем по-бързо с топката срещу отбор, който така се е затворил. Повече увереност трябва в централните защитници при положение, че противникът се е затворил. Салинас се справи добре. Той е човек, който умее да играе с топката, но неговата сила е да играе зад нападателя, но когато е необходимо играе добре и на позицията на Умарбаев", сподели Тунчев след срещата.

"Определено един ден почивка преди двубоя с ЦСКА е от важно значение и смятам, че ще успеем да се възползваме от това нещо. Няма да бъде лесно в никакъв случай. С оглед и на контузиите, които получихме предишния мач, но докато имаме шанс да преследваме и титлата и Купата, няма да се откажем. Нормално ще се чувствам в първия си треньорски сблъсък с Бруно Акрапович. Който по-сериозно подходи в мача, той ще го спечели", каза още наставникът на "смърфовете".

"Саша Симонович е направил доста добър отбор със средствата, с които разполагат в Петрич. Пожелавам му и на него успех да с завърне в професионалния футбол", завърши Тунчев.

Main Menu