Георги Иванов: В Локомотив сме доказвали, че сме силни срещу силните

04 Мар 2021 20:55

Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов сподели мнението си след жребия за Купата на България, който отреди ''смърфовете'' да гостуват на четвъртфиналите на Лудогорец.

„Лудогорец е най-сериозният отбор в България. Но в Локомотив сме доказвали, че сме силни срещу силните. Смятам, че ще отстраним разградчани. Ако във футбола няма напрежение, няма как един футболист да даде максимума от себе си. Играхме няколко мача с Лудогорец, спечелихме Суперкупата срещу тях и смятам, че ще покажем най-доброто от себе си“, заяви Иванов.

„Мач с мач не си прилича, но двата отбора се познаваме добре. Надявам се да се получи красив двубой, който да се хареса на феновете. Сега няма публика и ще е по-различно, защото щеше да се получи добра атмосфера“, добави още той.

„ЦСКА 1948 и Арда играят добър футбол и ще се получи хубав мач. Нека по-добрият победи, защото и двата тима имат достойнствата за полуфиналите. Ако няма напрежение, предвид, че се играе една среща е добре. Трябва да се минимизират грешките, които ще се допуснат. Купата е най-прекия път до Европа. Лудогорец като най-стойностния отбор в 36 мача е логично да спечели, но за Купата на България имат шанс по-малките отбори да спечелят“, каза Иванов.

„За да се класират отборите на четвъртфиналите, значи го заслужават. Левски и Славия много добре се познават и ще има голям заряд в мача. Винаги отбор, когато побеждава има самочувствие. Надявам се да е трамплин това за Левски. Срещу Славия на „сините“ ще им бъде трудно. „Белите“ са показвали, че са труден съперник. Не бих казал, че домакинството ще е предимство за Славия. На два пъти победиха на „Герена“, а сега се играе без публика и смятам, че футболистите няма да имат напрежение“, добави още той.

„На хартия ЦСКА е фаворит, но в предишния мач за купата Ботев Враца водеше до самия край. Както Тони Здравков каза, изненади се получават. В ЦСКА и Левски всеки мач се играе под напрежение, защото трябва да спечелиш. Няма да е по-различно за тях срещу Ботев Враца. На хартия са фаворити, но понякога фаворитите отпадат. Бруно Акрапович е много добър треньор. Показа го в Локомотив и направи една основа, която ние ще се опитаме да надградим. Ще се опита отново да спечели този трофей. Но много са факторите, които могат да повлияят в този мач“, каза спортният директор на Локомотив Пловдив пред ''Диема Спорт''.

Main Menu