Локомотив с тежко гостуване в София

06 Мар 2021 08:28

Отборите на ЦСКА-София и Локомотив Пловдив се изправят един срещу друг в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион ''Българска армия'' започва в 17:30 часа, а главен съдия ще бъде Валентин Железов.

Старши треньорът на "червените" Бруно Акрапович за първи път ще се изправи срещу бившия си отбор. Той на няколко пъти отговори на словесните нападки от страна на президента на Локо Христо Крушарски, а феновете на "смърфовете" го обявиха за предател. Акрапович обаче запази добри отношения с бившия си помощник Александър Тунчев, който го наследи на "Лаута" и изповядва сходен стил на игра.

ЦСКА-София заема второ място в класирането с 39 точки. ''Червените'' записаха четири победи и една загуба в последните си пет срещи от първенството. ЦСКА-София няма нито една загуба на своя стадион през този сезон в efbet Лига.

Локомотив Пловдив се намира на трета позиция в класирането с 38 точки. ''Черно-белите'' записаха три победи и две равенства в последните си пет шампионатни двубоя. ''Смърфовете'' имат пет победи, едно равенство и три загуби в гостуванията си в efbet Лига през този сезон.

За последно двата тима се изправиха един срещу друг на 27 септември 2020 година, а тогава Локомотив победи ЦСКА-София с 2:1 в Пловдив.

Адалберто Пеняранда попадна в групата на ЦСКА-София, но ще е резерва. Йомов ще действа зад нападателите Чарлс и Кайседо, а Тибо Вион ще бъде върнат на любимата си позиция отдясно в средата на терена. Амос Юга изтърпя наказанието си и ще започне до Тиаго Родригес в центъра, а мястото отляво е запазено за Брадли Мазику. Джером Синклер този път ще остане на пейката.

В групата на Локомотив Пловдив се завръщат Диниш Алмейда и Парвиз Умарбаев, които бяха наказани срещу Беласица. Мартин Луков и Лукас Масоеро няма да могат да вземат участие заради контузии. Вчерашното следобедно занимание на ''смърфовете'' се състоя в Герман.

Вероятни състави:

ЦСКА-СОФИЯ: Бусато; Кох, Матей, Занев; Вион, Юга, Т. Родригес, Мазику; Йомов; Кайседо, Б. Чарлс

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: Пиргов; Малембана, Алмейда, Гомис; Карагарен, Умарбаев, Витанов, Цветанов; Салинас; Д. Илиев, Минчев

Main Menu