Печат на тази страница

Локомотив Пд победи Царско село с два гола на Георги Минчев /репортаж и снимки/

08 Апр 2021 18:11

Локомотив Пловдив победи с 2:0 Царско село в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. 

''Черно-белите'' събраха 46 точки и се намират на втора позиция в класирането. ''Царете'' остават девети с 25 точки.

В 7-ата минута дойде и първия добър шанс за "смърфовете". След центриране на Парвиз Умарбаев от свободен удар Диниш Алмейда бе оставен непокрит, но той не успя да нанесе хубав удар и топката излезе в аут.

В 12-ата минута Димитър Илиев бе фаулиран на границата на назакателното поле на "царете". Самият той застана зад топката и отправи техничен удар, но топката се отби в стената. Веднага след това капитанът на "смърфовете" отново пробва да стреля, но играч на гостите застана на пътя на кълбото.

Локомотив нанесе първи удар в мача. В 23-ата минута Момчил Цветанов открадна една топка в центъра и тръгна по лявото крило. Момчил Цветанов направи страхотно двойно подаване с Димитър Илиев и остана на много добра позиция в наказателното поле на "царете". Цветанов пусна идеален пас към Георги Минчев, който реализира един от най-лесните си голове в кариерата. 

В 32-ата минута Димитър Илиев направи пропуска на сезона. Джони Пласид се омота в топката и позволи на капитана на "смърфовете" да му я открадне. Илиев финтира вратаря от Хаити и се озова сам на празна врата. Лидерът на Локомотив можеше да реализира както си поиска, но вместо това реши да уцели Луис Педро в гърдите и топката излезе в ъглов удар. Пет минути по-късно Димитър Илиев показа страхотен поглед и подаде чудесно по въздух към Кристиан Илич. Той нахлуваше в наказателното поле и осъществи контакт с топката на скорост, но тя мина покрай вратата на "царете". 

И второто полувреме започна силно за Локомотив, като в рамките на две минути Димитър Илиев бе близо до гола. Първо негов удар беше отразен с котешки рефлекс от Джони Пласид, а след корнера удар с глава на национала премина над вратата.

В 59-ата минута топката попадна във вратата на Царско село за втори път. Първо Димитър Илиев излезе почти сам срещу вратаря Джони Пласид, но Луис Педро го спря. След това топката се озова в Парвиз Умарбаев, който стреля с левия крак, но националът на Хаити изби. Топката обаче попадна на крака на Момчил Цветанов, който стреля. Топката се удари в напречната греда, удари се в Димитър Илиев и влезе във вратата. Но страничният рефер отсъди засада при удара на Цветанов.

В 74-ата минута Георги Минчев реализира втори гол за Локомотив. След изпълнение на корнер се получи сериозно меле в наказателното поле на "царетете". Дейвид Малембана пробва да стреля с глава, но топката бе отклонена от Луис Педро. Тя обаче попадна право на главата на непокрития Минчев, който от близо вкара втория си гол в мача.

Няколко минути по-късно Минчев можеше да да оформи и хеттрик. Нападателят бе изведен от Бирсент Карагарен на чиста стрелкова позиция. Георги Минчев отправи мощен удар с десния крак, но той бе спасен от Джони Пласид.

 

23 кръг, efbet Лига, начален час 19:30

Локомотив Пловдив 2:0 Царско село

Голмайстори: 23' Георги Минчев 1:0, 74' Георги Минчев 2:0

Жълти картони: Андерсон Кордейро (Царско село), Дилас Мартенс (Царско село), Лукас Масоеро (Локомотив Пловдив), Карим Роси (Царско село)

 

Стартови състави:

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Дейвид Малембана, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагерен, Кристиан Илич, Димитър Илиев, Георги Минчев

Царско село: Джони Пласид, Реян Даскалов, Иван Бандаловски, Луис Педро, Луи Нганиони, Антонио Георгиев, Лъчезар Балтанов, Дилас Мартенс, Карим Роси, Стефан Христов, Андерсон Кордейро

 

Стадион: Локомотив - гр. Пловдив

Главен съдия: Ивелин Занев

Main Menu