Лудогорец победи Локомотив в Пловдив (видео)

25 Юли 2021 19:45

Отборът на Локомотив Пловдив загуби с 1:3 домакинството си на Лудогорец в мач от първия кръг на efbet Лига. ''Орлите'' си тръгнаха с трите точки благодарение на головете на Елвис Ману, Кирил Десподов и Бърнард Текпетей. Димитър Илиев пък бе точен за Локомотив.

Мачът оправда очакванията и двата тима създадоха множество положения, удариха по една греда и създадоха футболен празник за феновете по трибуните с атрактивен футбол.

Още в началните минути двата отбора си размениха по едно опасно положение. Първо Мавис Чибота се озова на добра позиция, но Илко Пиргов излезе и спаси. След това Парвизджон Умарбаев стреля от малкото наказателно поле, но Серджио Падт бе на правилното място, за да избие.

В 11-ата минута Алекс Сантана от гостите удари греда. Бразилецът стреля от дистанция и Пиргов бе безпомощен, но напречният стълб бе негов спасител в случая.

В 25-ата минута Елвис Ману си създаде сам ситуация, когато пое топката с бранител на гърба в наказателното поле. Последва обръщане и хубав изстрел, който обаче бе спасен по блестящ начин от Илко Пиргов. Това бе втора важна изява на вратаря в мача.

Ману направи много голям пропуск в 39-ата минута. Хубава комбинация на ''орлите'' изведе нападателят на чиста позиция във вратарското поле, но нидерландецът прати топката над гредата.

''Черно-белите'' отговориха в следващата атака. Капитанът Димитър Илиев отново бе в основата на хубава атака. Националът центрира отдясно за Георги Минчев. Централният нападател игра добре с глава, но топката премина на сантиметри от десния стълб на Серджио Падт.

В 44-ата минута гостите откриха резултата. Хубаво извеждащо подаване на Сисиньо към Текпетей и крилото намери Ману на празна врата, който протегна крак за 1:0 в полза на Лудогорец. Ситуацията бе разгледана от ВАР, но положнието бе чисто от засада при първия пас.

В началото на втората част Конър Руан пробва рефлекса на Серджио Падт с коварен удар от дистанция. Ударът му бе спасен от стража на Лудогорец, който изби в корнер.

Лукас Салинас имаше на два пъти възможност да вкара, когато топката се озова в краката му след центриране от ъглов удар. Локомотив претендира за дузпа, но след проверка с помощта на ВАР главният съдия Никола Попов прецени, че такава не трябва да бъде отсъдена.

В 65-ата минута Чибота изпълни пряк свободен удар, търсейки горния десен ъгъл, но над очертанията.

Локомотив Пловдив успя да изравни в 67-ата минута. Тогава Димитър Илиев напредна и с мощен удар отбеляза гол - 1:1.

В 76-ата минута Вандерсон пусна извеждащо подаване на левия фланг към резервата Кирил Десподов, а той си изключително техничен удар намери далечния ъгъл на Пиргов за 1:2.

В първата минута от даденото от съдията продължение Локо можеше да изравни отново. Карагарен се оказа на добра позиция в наказателното поле и от малък ъгъл прокара топката покрай Падт, но на голлинията Георги Терзиев изчисти току пред попадението. Минута по-късно обаче Лудогорец стигна и до трето попадение. Пиерос Сотириу напредна в половината на домакините и намери Текпетей, който стреля силно в Пиргов и топката успя да преодолее стража за 3:1 в полза на гостите.

 

Съставите на двата тима

Локомотив Пд: Илко Пиргов, Олексий Биков, Артур Крачун, Кристиан Гомис, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Конър Руан, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев

Резерви: Лукас Рейдър, Мартин Паскалев, Емил Янчев, Милош Петрович, Айвън Ангелов, Николай Николаев, Александър Иванов

Треньор: Александър Тунчев

 

Лудогорец: Серджио Падт, Неусиано де Жезус Гусмао, Георги Терзеив, Шакил Райли Грасиано Пинас, Алекс Сантана, Елвис Ману, Мавис Чибота, Стефан Баджи, Жосуе Умберто, Бернард Текпетей, Вандерсон

Резерви: Пламен Илиев, Кирил Десподов, Пиерос Сотириу, Джордан Икоко, Игор Пластун, Доминик Янков, Каули Оливейра Соуса

Треньор: Валдас Дамбраускас

 

Начален час: 21:00

Стадион: Локомотив - гр. Пловдив

Главен съдия: Никола Попов - гр. София

Main Menu