Локомотив Пловдив продължава напред за Купата след лесна победа в Смолян (репортаж)

21 Сеп 2021 14:35

Отборът на Локомотив Пловдив продължава напред в турнира за Купата на България, след като постигна убедителна победа с 4:0 над третодивизионния Родопа в Смолян. Мачът от 1/16-финалите премина под диктовката на ''черно-белите'', които запазиха сили за предстоящото дерби на Пловдив с Ботев в събота. 

''Черно-белите'' поведоха в резултата в петата минута, след като Георги Минчев успя да отбележи гол от дузпа. Той се справи без никакви проблеми и прати топката в мрежата на домакините за 0:1. Нарушението бе извършено от Стефан Киков, който задържа Кристиан Гомис в наказателното поле на Родопа и логично съдията посочи бялата точка.

В 19-ата минута Георги Минчев удвои преднината на "смърфовете". Йосип Томашевич проби по лявото крило, след което центрира блестящо и качи топката на главата на Минчев. Нападателят, оставен на метър и половина от голлинията, нямаше как да сбърка и се разписа за втори път в срещата.

В 31-ата минута Емил Янчев отне топка на Кисьов пред наказателното поле на Локомотив, след като нападателят на родопчани се засуети преди да отправи удар срещу Лукас Рейдър. Минута по-късно домакините направиха добра атака, а Ангелов разигра с Кисьов, който върна към №8 от Родопа, но ударът му отлетя над напречната греда на гостите.

В последната минута от редовното време на първата част хората на Сашо Тунчев вкараха трети гол. Кристиан Гомис даде балонно центриране отдясно, а Георги Минчев отигра с глава надясно, за да подаде към Венсан Марсел. Едно от новите попълнения на "смърфовете" отправи мощен удар с десния крак, който бе неспасяем за Стефан Дафовски - 3:0 за тима от Пловдив.

В 50-ата минута Ангелов от състава на Родопа спря хубаво топката в наказателното поле, обърна се и стреля с левия си крак. Рейдър успя да парира шута с крак и да запази мрежата си суха.

В 60-ата минута пред Марсел се октри добра възможност да отбележи втория си гол в срещата. Гомис проби и намери своя съотборник на границата на наказателното поле. Марсел пое, влезе навътре и стреля силно. Ударът му обаче се отби в горната греда и топката излезе в аут.

Четири минути по-късно Георги Минчев оформи своя хеттрик. Попадението на нападателя беше много сходно с втория му гол в мача. Този път обаче голмайсторът засече с глава центриране на Венсан Марсел от десния фланг. Минчев беше изпуснат от Киков и не сбърка от близко разстояние.

13 преди края Салинас комбинира с друг влезнал като резерва - Карагарен, който нахлу в наказателното поле на родопчани и пусна удар по земя, но топката се отби в десния страничен стълб на Дафовски.

В 85-ата минута Димитър Илиев опита също да вкара гол, но домакините извадиха късмет, след като ударът на опитния футболист на "смърфовете" се отби в десния страничен стълб на Родопа.

В добавеното време пловдивчани получиха дузпа за нарушение срещу Карагарен и именно той изпълни наказателния удар, но вратарят Дафовски с лявата си ръка прати топката встрани от вратата си.

 

Стартови състави: 

Родопа Смолян: Стефан Дафовски, Николай Тихомиров, Стефан Киков, Иван Караиванов, Владимир Драмалиев, Христо Ковачев, Антон Белюков, Георги Пелтеков, Теодор Стефанов, Иван Ангелов, Михаел Кисьов

Локомотив Пловдив: Лукас Рейдър, Мартин Паскалев, Кристиан Гомис, Конър Руан, Йосип Томашевич, Емил Янчев, Парвиз Умарбаев, Айвън Ангелов, Шакил Сно, Венсан Марсел, Георги Минчев

Main Menu