Локомотив Пд и Ботев Пд не излъчиха победител (снимки и видео)

25 Сеп 2021 14:50

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) завършиха наравно 1:1 в 113-ото пловдивско дерби. Виктор Генев (26) беше точен за "канарчетата", а Венсан Марсел (57) изравни.

Първата по-опасна атака бе за домакините, като във 2-ата минута Георги Минчев бе изведен сам по десния фланг, но се забави и скоростта на атаката бе притъпена. В 6-ата минута съдията Георги Кабаков спря за малко мача, тъй като феновете на домакините запалиха множество факли и димки, чиито дим направи видимостта на терена затруднена и нямаше как да се играе.

В 13-ата минута Тодор Неделев изведе Маркиньос вдясно, който задмина бранител на Локо Пловдив и с десния крак принуди Рейдър да прави спасяване.

Десетина минути по-късно Кристиан Гомис напредна добре през центъра, но бе спрян в подстъпите на наказателното поле на ''канарчетата''.

Гостите откриха резултата, след като Тодор Неделев пласира перфектно центриране в наказателното поле на Локомотив в 26-ата минута. Защитата на "смърфовете" не успя да отиграе така топката, че да предотврати опасността пред вратата на Рейдър, а Генев с атрактивно изпълнение реализира попадение.

Локомотив Пд отговори с няколко положения след ъглови удари, при които обаче не се стигна до удари към вратата на Георги Аргилашки. В 36-ата минута Умарбаев стреля от далечна дистанция, което бе и първия удар в очертанията на вратата на Ботев. Стражът на ''канарчетата'' обаче нямаше проблеми и улови удара на халфа на домакините. В 38-ата минута Ботев осъществи страхотна атака, при която Неделев изведе Па Конате сам на левия фланг. Левият халф-бек напредна и центрира към границата на наказателното поле. Там капитанът на гостите засече с левия крак, но ударът му мина над вратата на Локо Пд. В следващата атака удар на Маркиньос бе блокиран от защитник на домакините.

Две минути преди края на редовното време Йосип Томашевич бе изведен сам на лявото крило, но центрирането му в наказателното поле на Ботев Пд не намери никой от неговите съотборници. В продължението на първата част Георги Минчев от близка дистанция не успя да засече центриране на Бирсент Карагерен отдясно, като за това спомогна и защитник на Ботев, който бе притиснал нападателя на домакините. Това бе и последната опасна ситуация за първото полувреме на стадиона в пловдивския парк Лаута.

Втората част в Пловдив стартира с натиск на Локо, но първият шанс бе на сметката на хората на Валентич. Седем след подновяването Маркиньос от Ботев шутира с десния крак по диагонала, но Рейдър с крак парира удара на офанизвния футболист на "жълто-черните".

Домакините изравниха резултата в дербито, след като удар на Димитър Илиев бе париран от бранител на Ботев, но влезлият като резерва Марсел с топовен изстрел разстреля Аргилашки за 1:1.

Миг по-късно се видя страхотна възможност пред Тодор Неделев отново да поведе "канарчетата" напред, но ударът му с десния крак отиде встрани.При удара обаче Неделев получи удар в десния крак и бе изнесен на носилка.

Малко след изтичането на час игра домакините имаха претенции към Георги Кабаков за непоказан втори жълт картон на Дилан Мертенс за нарушение срещу Минчев. В 67-ата минута капитанът на домакините Димитър Илиев изведе Венсан Марсел зад защитата на Ботев Пд, но Георги Аргилашки следеше внимателно ситуацията, излезе и пресече подаването към голмайстора в този мач Марсел.

В 74-ата минута Парвиз Умабрабаев бе напът да вкара директно от ъглов удар, но ударът му с левия крак отляво на вратата на Ботев бе спасен от Аргилашки малко преди да влети в мрежата му.

Десет минути преди края на редовното време Илиев показа невероятна техника, като пое топката на границата на наказателното поле, финтира Кевин Янсон и стреля, но Аргилашки спаси. В ответната атака Ботев имаше шанс отново да излезе напред в резултата, но ударът на Маркиньос от 15 метра, дошъл след подаване на Димитър Тонев, бе спасен от Лукас Редер. В 87-ата минута Па Конате центрира отляво към Маркиньос, на ударът с глава на бразилеца не затрудни стража на ''смърфовете'' Рейдър.

 

Съставите на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Лукас Рейдър, Олексий Биков, Милош Петрович, Кристиан Гомис, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев 

Резерви: Илко Пиргов, Николай Николаев, Мартин Паскалев, Артур Крачун, Айвън Ангелов, Конър Руан, Венсан Марсел

Треньор: Александър Тунчев

 

Ботев Пловдив: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мартенс, Маркиньос, Тодор Неделев, Емануел Току, Антоан Бароан, Самюел Супрайен, Реда Рабей, Кевин Янсон

Резерви: Хидайет Ханкич, Джеймс Етоо Ейенга, Димитър Тонев, Станислав Работов, Атанас Чернев, Филип Филипов, Пламен Цончев

Треньор: Азрудин Валентич

 

Начало: 16:15 часа

Стадион: Локомотив - гр. Пловдив

Главен съдия: Георги Кабаков - гр. Пловдив

Main Menu