Локомотив Пловдив се наложи над ЦСКА 1948 (репортаж)

22 Окт 2021 19:37

Локомотив Пловдив постигна втора поредна домакинска победа, след като се наложи с 2:1 над ЦСКА 1948 в мач от 12-ия кръг на efbet Лига.

Парвиз Умарбаев (33') изведе домакините напред в резултата, а Денислав Ангелов (48') изравни в началото на втората част. В 64-ата минута Димитър Илиев оформи крайния резултат. Той беше точен от дузпа.

Първото положение в срещата бе за гостите, когато в 3-ата минута Галин Иванов опита да центрира отдясно, но топката бе избита в ъглов удар. След него обаче не се стигна до нищо опасно за вратата на Лукас Рейдър.

В 11-ата минута Ангел Бастунов напредна през центъра и стреля. Топката се отби в крака на Кристиан Гомис и отиде към Крум Стоянов, но неговият удар бе много неточен.

Домакините отправиха първия си удар едва в 25-ата минута. Гомис намери с дълго центриране Димитър Илиев, но капитанът с глава прати топката в ръцете на вратаря Наумов.

В 31-ата минута Венсан Марсел показа добра техника, влезе в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл. Ударът на нападателя беше силен, но и неточен.

Две минути по-късно Локомотив стигна до гола. Добра атака на "смърфовете" завърши с подаване към дъгата на наказателното поле. Марсел пропусна топката, която стигна до Парвиз Умарбаев. Халфът показа техника, влезе с дрибъл навътре и с премерен удар преодоля Наумов.

В 37-ата минута топката беше подадена в предни позиции към Ангел Бастунов. Младокът с изящна техника преодоля Кристиан Гомис и стреля в долния десен ъгъл на вратата. Стражът Рейдър плонжира и парира в корнер, разтягайки се максимално.

Второто полувреме започна по-добре за тима на Николай Киров. В 47-ата минута Георги Русев напредна добре с топка м крака и стреля, но топката рикошира в крака на Милош Петрович. Последва ъглов удар вляво от вратата на Локо Пд. Зад топката застана Русев, след чието центриране Денислав Александров изпревари Димитър Илиев и с глава изравни.

В 64-ата минута Локомотив отново поведе в резултата с гол на Димитър Илиев от дузпа. Ужасяваща грешка на централните защитници на "червените" позволи на Минчев да комбинира с Илиев с едно докосване. Капитанът на Локомотив влезе в наказателното поле и беше съборен от Крум Стоянов. Първоначално главният съдия Ивайло Стоянов отсъди симулация на Илиев, но впоследствие промени решението си след намеса на ВАР и посочи бялата точка. Крум Стоянов пък беше изгонен от игра, защото беше последен в защитата на гостите.

Седем минути по-късно домакините осъществиха бърза контраатака след пряк свободен удар за ЦСКА 1948. Георги Минчев влезе и в наказателното поле, но топката срещна тялото на футболист в червено, а освен това бе отсъдена и засада. В ответната атака гостите спечелиха пряк свободен удар точно на линията на наказателното поле, фронтално срещу вратата на Рейдър след нарушение на Петрович срещу Бастунов. Последва удар на Галин Иванов, но мощният му изстрел срещна стената на „черно-белите“.

В последните секунди на мача възпитаниците на Николай Киров обкръжиха вратата на Рейдър в търсене на изравнителен гол, но до такъв не се стигна и така Локо Пловдив стигна до победата. 

 

Стартови състави:

Локомотив Пловдив: Лукас Рейдър, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Олексий Биков, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Венсан Марсел, Димитър Илиев, Георги Минчев

Треньор: Александър Тунчев

 

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Деян Лозев, Симеон Петров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Ивайло Чочев, Георги Ангелов, Георги Русев, Ангел Бастунов, Крум Стоянов, Галин Иванов

Треньор: Николай Киров

 

Начало: 20:45 часа

Стадион: Локомотив - гр. Пловдив

Главен съдия: Ивайло Стоянов - гр. Петрич

Main Menu