Без победител между Локомотив (Пд) и Черно море (репортаж)

01 Дек 2021 13:52

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Черно море не успяха да се победят в срещя от 17-ия кръг на efbet Лига. Мачът между двата тима завърши наравно, като и двата гола паднаха през първата част и бяха от дузпи. Пабло Гарсия (12) беше точен за гостите от бялата точка, а Димитър Илиев изравни в 37-ата минута с точно изпълнение от 11 метра.

Двубоят в Пловдив стартира на високо темпо, като още във втората минута Парвиз Умабраев стреля от пряк свободен удар, но топката мина покрай вратата на Иван Дюлгеров. Черно море отвърна отвърна с удар на Васил Панайотов в 4-ата минута. Стражът на "смърфовете" Илко Пиргов обаче се намеси и спаси изстрела от близка дистанция на халфа на гостите.

В 8-ата минута слаб удар на Пабло Гарсия не затрудни стража на Локомотив.

Още в следващата минута Кристиан Гомис фаулира Евгений Сердюк в наказателното поле. ВАР трябваше да се намесва, тъй като нарушението беше на линията на пеналтерията. За фаула Гомис получи жълт картон, а гостите от Варна правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Пабло Гарсия. Той стреля по земя в долния десен ъгъл, Пиргов закачи топката с ръка, но тя влезе във вратата.

Следващата ситуация в мача бе на сметката на ''смърфовете'', които бяха много близо до изравняване на резултата. Парвиз Умарбаев получи отляво и центрира много прецизно в наказателното поле, където Георги Минчев бе оставен непокрит и стреля, но прати топката покрай вратата.

В 37-ата минута Локомотив изравни чрез Димитър Илиев, който превърна дузпа в гол. В наказателното поле Живко Атанасов посегна към топката, атакувана от Лукас Салинас. Халфът на "смърфовете" падна в наказателното поле, а главният съдия Георги Давидов веднага посочи бялата точка. Ситуацията беше преразгледана от ВАР, която потвърди решението на Давидов, но не показа категорично има ли дузпа в полза на Локомотив.

В заключителните минути на първото полувреме „смърфовете” имаха две отлични възможности да излязат напред в резултата. Първо Парвиз Умарбаев обстрелва вратата на гостите, но Иван Дюлгеров показа отличен рефлекс и изби в корнер. Малко по-късно Мартин Паскалев стреля с глава след подаване на Умарбаев, но стражът на „моряците” отново бе на мястото си и спаси.

След почивката оборотите в срещата останаха високи и двата отбора създаваха положения пред двете врати. В 53-ата минута Локо Пловдив имаше няколко шанса да застраши Дюлгеров, но първо след пряк свободен удар, а след това и след ъглов удар защитата на „моряците“ се справи.

В 63-ата минута Леандро Андраде навлезе в наказателното поле отляво. Срещу него обаче имаше защитник в черно-бял екип и португалецът върна топката към връхлетелия в наказателното поле Мартин Дичев. Десният бек пробва нещо между изстрел и подаване по земя по диагонала, но топката мина покрай лявата греда на Пиргов. Три минути по-късно „смърфовете“ направиха добра атака, при която Карагарен финтира Дичев на дясното крило, влезе в пеналта и стреля по диагонала. Стражът на „моряците“ обаче изби в ъглов удар. Секунди след ъгловия удар Черно море осъществи светкавична контраатака, при която трима от играчите на гостите се озоваха срещу двама защитници на „смърфовете“. Андраде изведе Сердюк срещу вратаря, но Пиргов спаси. Виктор Попов имаше шанс за добавка, но ударът му от неудобен ъгъл беше блокиран от върнал се защитник да домакините.

В 72-ата минута Георги Давидов спести втори жълт и респективно червен картон за Виктор Попов. Бранителят на Черно море влезе по брутален начин в краката на Парвиз Умарбаев, но главният съдия не видя ситуацията и даде сигнал играта да продължи. Това ядоса сериозно щаба и футболистите на Локомотив, които искаха Попов да бъде изгонен. По правило ВАР няма как да се намеси в момент като този.

Десетина минути по-късно Черно море направи дора атака, при която Пиргов излезе и пресече ивеждащо подаване за Сердюк. Топката обаче стигна до Зе Гомеш, който стреля току след като влезе в наказателното поле, но Паскалев се хвърли самопожертвователно пред топката и спря нейния път към вратата. В края на мача двата отбора опитаха последни опити да стигнат до победата, но защитниците и на „смърфовете“, и на „моряците“ играеха сигурно и опазваха вратите си. В последната минута на добавеното време на срещата се стигна до карамбол в наказателното поле на варненци, но Димитър Илиев не успя да отправи удар, тъй като беше обграден от трима играчи на Черно море.

 

Съставите на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Мартин Паскалев, Милош Петрович, Кристиан Гомис, Емил Янчев, Парвиз Умарбаев, Николай Николаев, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев

Резерви: Лукас Рейдър, Артур Крачун, Олексий Биков, Айвън Ангелов, Шакил Сно, Йосип Томашевич, Александър Иванов

Треньор: Александър Тунчев

 

Черно море: Иван Дюлгеров, Влатко Дробаров, Живко Атанасов, Виктор Попов, Мартин Дичев, Васил Панайотов, Пабло Гарсия, Леадро Ливраменто Андраде, Даниел Димов, Велислав Василев, Евгений Сердюк

Резерви: Георги Георгиев, Сами Ел Анаби, Родриго Абреу Де Са Вилела, Джеваро Джиомар Магно Непомусено, Жозе Гомеш, Павел Георгиев, Калин Георгиев

Треньор: Илиан Илиев

 

Начален час: 15:00 часа

Стадион: Локомотив - гр. Пловдив

Главен съдия:  Георги Давидов - гр. Велико Търново

 

Main Menu