Печат на тази страница

Георги Минчев: Третото място е постижима цел

07 Дек 2021 15:34

Нападателят на Локомотив Пловдив Георги Минчев бе награден за играч №1 на месец ноември и най-добър такъв за 16-ия кръг в efbet Лига, когато реализира хеттрик във вратата на Пирин за победата с 3:2. Седмица преди това Минчев вкара и Локомотив София за победата с 2:1.

„Искам да благодаря на хората, които са гласували за мен, както и моите съотборници, без тях нямаше да съм тук“, започна нападателят.

„Както казах и преди седмица – апетитът идва с яденето. Не съм си поставял за цел да стана голмайстор на първенството. Да, виждайки деветте си гола, бих се радвал да се преборя за приза. За всеки нападател е чест да бележи. Напаснахме се с моите съотборници по-добре от миналата година, аз гледам да помагам с каквото мога. Георги Иванов-Гонзо пък ми помага много със съветите и опита си“, продължи той.

Ние не крием, че Европа е целта пред Локомотив. Третото място е постижима цел. Годината беше тежка, всеки чака паузата, но знаем какво трябва да правим и че не трябва да се отпускаме през нея. Искам да съм жив и здрав, както и семейството ми. Надявам се да вкарвам още голове“, каза още Минчев.

„Ботев Враца е изграден изцяло от млади момчета, създадоха доста проблеми на отборите, с които играха. Дано влезем здраво в мача, защото сме по-класния отбор и трябва да победим.

В ЦСКА претърпях сериозна контузия, те пък привлякоха футболисти само от чужбина и така взех решение да напусна. Интерес към мен сега не знам дали има, нищо не е стигнало до мен. Фокусиран съм върху Локомотив, но като всеки футболист мечтая да играя в друга държава. Висшата лига ми е любимото първенство“, разкри голмайсторът на Локо.

Main Menu