Локомотив избира между Акрапович и Томаш

05 Апр 2022 08:08

Александър Томаш и Бруно Акрапович са фаворити за нов треньор на Локомотив (Пловдив). Ръководството на "черно-белите" вече е провело разговори с двамата, пише "Тема спорт". Решението кой от тях ще бъде новият наставник все още не е взето. Такова ще има най-късно до края на седмицата. Както е известно, в неделя пловдивчани загубиха с 0:4 от ЦСКА 1948 и Александър Тунчев подаде оставка.

Александър Томаш е без работа от лятото. През миналата кампания той постигна силни резултати начело на Етър, но не успя да спаси "Болярите" от изпадане от елита. Преди това остави отлични впечатления и с работата си в старозагорските Верея и Берое. Бившият защитник на ЦСКА минава за един от най-перспективните родни специалисти.

С Бруно Акрапович пък се свързва ренесансът, който Локо (Пд) преживя в последните години. Той успя да стабилизира "черно-белите" и да ги превърне в истински турнирен боец. През сезон 2018/19 под негово ръководство Локомотив спечели първата си Купа на България. Радостта на феновете бе още по-голяма, защото на финала с гол с пета бе победен градският съперник Ботев (Пловдив). През 2019/20 "Смърфовете" защитиха трофея - в битката за него се наложи над ЦСКА - София след изпълнение на дузпи. След това бе завоювана и Суперкупата на България, след като бе победен Лудогорец с 1:0 с попадение на Димитър Илиев малко преди края на редовното време.

През есента на 2020 обаче изненадващо босненецът прие оферта да поеме ЦСКА - София и с Крушарски не се разделиха по най-добрия начин, като имаше престрелки и от двете страни. На "Българска армия" Акрапович не се задържа дълго, като бе уволнен след по-малко от половин година. След това той води северномакедонския Шкендия, но наскоро прекрати договора си и с този клуб.

Main Menu