Локомотив Пловдив приема ЦСКА-София в интригуващ сблъсък

08 Апр 2022 07:56

Отборът на Локомотив Пловдив посреща ЦСКА-София в двубой от последния 26-и кръг на efbet Лига. Двубоят започва в 19:30 часа.

Ситуацията в пловдивчани е изключително сложна. ''Черно-белите'' получиха цели 9 гола от Арда Кърджали и ЦСКА 1948, което доведе до оставкта на старши треньора Александър Тунчев. Днес ''смърфовете'' ще бъдат водени от клубната легенда Христо Колев-Бащата. Пловдивчани не успяха да влязат в топ 6, а вече отпаднаха и от Купата на България след загуба от ЦСКА-София. Сега целта пред Локомотив е седмото място. Пловдивчани заемат осмата позиция, но се нуждаят от положителен резултат днес, за да влезнат с увереност в плейофите. Преслав Боруков ще пропусне двубоя, тъй като е наказан. 

''Червените'' се намират на второто място с 52 точки, като изстават на 9 от Лудогорец. Столичани бяха в серия от три мача без отбелязан гол, но преди седмица се наложиха над Берое с 1:0 и поне временно спадна напрежението на ''Армията''. ''Червените'' ще бъдат водени от Анатоли Нанков заради наказанието на Стойчо Младенов. Карло Мухар е аут, тъй като получи червен картон срещу Берое, а Брадли Мазику се завръща.

През първия полусезон Локомотив победи ЦСКА-София на ''Българска армия'' с 3:1 след хеттрик на Георги Минчев. Столичани си отмъстиха преди малко повече от месец, когато победиха с 2:0 в 1/8-финал за Купата на България.

 

Вероятни състави:

Локомотив Пловдив: Пиргов; Паскалев, Бидунга, Петрович; Карагарен, Витанов, Умарбаев, А. Василев; Марсел; Д. Илиев, И. Димитров

ЦСКА-София: Бусато; Турицов, Лам, Кох, Мазику; Вион, Юга; Йомов, Варела, Кери; Кайседо

 

Main Menu