Крушарски: Похарчих 17 милиона за Локомотив Пд

11 Апр 2022 12:50

Вече бившият собственик на Локомотив Пловдив Христо Крушарски каза, че е похарчил 17 милиона за шест години в клуба.

„За шест години в Локомотив Пд похарчих 17 милиона. Не са ми достигали 500 хиляди на година. Аз си тръгвам на загуба, но сега клубът може да се издържа с около 3 млн. лева. без да участва в Лига Европа. Това е скъпо удоволствие, но само в България. Във Франция един отбор взима 35 млн. евро от тв права. Визирам Страсбург конкретно. Без държавна политика обаче няма как да се получи. Примерно облекчаване на данъчните условия за клубовете", заяви Крушарски.

"Изчаках правилния момент, не е било необмислено решение. Взех го отдавна, но изчаках, защото но не бях сигурен в действията на партньорите. Когато кажа край, значи е край. Ако ми искат съвет - да, но да се бъркам там където скърца вратата - не си слагам пръста, защото много боли.”

“Сега Локомотив има само 500 000 хиляди лева задължения към НАП и 0 лева към други институции. А като поех клуба, бяха много повече. Ето, на шестата година клубът вече се самоиздържа. Ако купуваш постоянно скъпа стока, никога няма да стигнеш до този етап. Три години се опитваха да ме убедят, че в нашата школа няма момчета за първия отбор. От мениджъри разбрах, че при нас има талантливи деца. Като Паскалев и Сулев. Затова задължих треньорите да пускат млади, за да може да ги продадем. И резервите да са само юноши. Защо да плащаш по 3 хиляди евро на чужденци, за да стоят на пейката? Новите партньори също го разбраха и се надявам, че ще се придържат към това правило.”

“За мен отборът има потенциал, още не е изтървал шансовете. Виждам го на седмо място в класирането и на 90 % участие в Лига Европа. Имам девето чувство и зная какво да кажа и какво да направя. Това е моето предимство", добави той.

Main Menu