Томаш: Обещавам на феновете, че от сутрин до вечер ще работя (снимки)

11 Апр 2022 15:29

Александър Томаш официално бе представен като нов старши треньор на Локомотив (Пловдив). Той заяви, че иска тимът му да надгради направеното до този момент.

''Стигна се до назначаването ми след 1 седмица разговори. Не искам да кажа с кои двама представители на клуба разговарях. Много лесно се разбрахме, защото амбициите на новото ръководство и моите съвпадат, а именно да вървим заедно нагоре. За последните години Локо Пд вдигна много нивото и няма да е лесно, но не се и притеснявам, напротив - мотивира ме. Нормално е да има срив след толкова добри сезони. Без да бързаме, ще искаме да изградим от Локомотив отбор на средноевропейско ниво. Това, което ме грабна в мисленето на ръководството, е, че те не искат бързи резултати, а искат да се върви крачка по крачка. Няма да правя големи промени, искам моят отбор да бъде водещ в играта, да доминираме на терена, да владеем топката. Има добри футболисти тук, които обаче психологически не са на добро ниво. Но в последния мач се видя, че имаме Локомотив с две лица. Има мачове, в които трябва да се играе дефанзивно'', сподели Томаш.

''Няма да играем с трима в защита. Аз не съм дошъл за резултати, а за да направя Локо Пд доминиращ отбор. За Камбуров питайте ръководството. Аз с него съм работил, имал съм големи търкания с него, но сме професионалисти. Дали е Боруков, дали е Камбуров, всички футболисти са еднакви. Трябва да знаят, че аз съм човека и аз решавам. Когато играчите си вършат работата няма да имат проблем с мен. Идвам с двама помощници, вие вече ги знаете, както и с видео анализатора си, който се казва Николай. Говорил съм с шефа на школата и съм му казал, че ще взема много момчета. Новите собственици ми предложиха 5 или 7 години договор. Казах им обаче, че е по-добре да подпишем само за 2 години, за да видим дали ще си паснем. Обещавам на феновете, че от сутрин до вечер ще работя. Има 6 мача до края, за да преценим какво ни е нужно за селекцията. За нея мога да говоря много и да не ме разберете. Благодаря ви!'', каза още той.

Main Menu