Член на Управителния съвет на Локомотив: Решенията в клуба се взимат само от УС, а не от собственик

13 Апр 2022 20:00

Лъчезар Димитров, който е част от Управителния съвет на Локомотив (Пловдив), внесе яснота около събитията на “Лаута”. Той разкри за Sportal.bg, че решенията в клуба, които имат юридическа стойност, се взимат само и единствено от УС, а не от собственик. Също така Димитров призна, че това кой футболист да напусне и кой да остане се решава от старши треньора Александър Томаш.

“По повод появилата се информация днес искам да обясня как стоят нещата. По този начин ще се изчисти всичко. От името на Управителния съвет на Локомотив (Пловдив), персонално мое име, искам да заява, че отборът се управлява от УС и само и единствено решенията на УС имат юридическа стойност.

По отношение на собствеността на отбора, всеки може да види какво пише в Търговския регистър и не е добре да се публикува информация, която не е коректна. По отношение на футболистите - кой ще остава в клуба, кой ще си заминава от клуба, решенията се взимат единствено и само от старши треньора, който се казва Александър Томаш.

По отношение на изтеклата информация какви задължения има клубът, информацията е конфиденциална и засяга само клуба.

Решенията, които имат юридическа стойност и управлението на клуба не се взимат от собственик, а се взимат само и единствено от УС. Собственикът няма касателство по тези въпроси”, завърши Димитров.

Main Menu