Локомотив и Арда поделиха точките в Пловдив (ВИДЕО)

15 Апр 2022 16:37

Локомотив Пловдив не успя да победи Арда на ''Лаута''. Двата отбора не успяха да си отбележат гол въпреки положенията, които създадоха пред противниковата врата. В петата минута гол на Тонислав Йорданов бе отменен след намесата на ВАР, а в 26-ата минута ВАР отново се намеси след грешка на съдията Димо Димов, който показа червен картон на Илко Пиргов. От повторението се видя обаче, че вратарят играе с топката. 

Двубоят бе първи от плейофите за битката за седмото място, което дава правото на участие в бараж за европейските турнири. Срещата бе дебютна за новия наставник на Локомотив Александър Томаш.

Гостите пратиха топката във вратата на Илко Пиргов в петата минута. Лъчезар Котев намери Тонислав Йорданов в наказателното поле. Нападателят на Арда финтира Бидунга и с удар по земя с десния крак прати топката в долния ляв ъгъл на Илко Пиргов. След преразглеждане на ситуацията с ВАР, обаче, голът не бе зачетен заради засада на Йорданов.

В 9-ата минута Ел Мами Тетах проби отляво, след което се освободи от двама защитници на Локомотив и отправи силен удар с левия крак, но топката срещна външната част на мрежата.

В 15-ата минута Тонислав Йорданов опита далечен удар, тъй като видя, че вратарят на домакините Илко Пиргов е излязъл напред, но мерникът му бе доста неточен.

В 21-ата минута Александър Василев отправи удар от 20-ина метра, но топката премина над вратата. 

В 26-ата минута домакините сбъркаха при разиграване в средата на игрището и Арда организира бърза контраатака. Ел Тетах бе изведен сам срещу вратаря на пловдивчани. Пиргов излезе пред наказателното си поле и се стигна до съприкосновение между него и атакуващия футболист на гостите. Първоначално съдията показа директен червен картон на Пиргов, но колегите му от ВАР го извикаах да преразгледа ситуацията и вратарят на ''смърфовете'' не бе изгонен.

В 39-ата минута Ковачев отправи удар по диагонала от границата на наказателното поле, но Пиргов улови топката.

В 48-ата минута Умарбаев изведе Преслав Боруков в наказателното поле, а нападателят на пловдивчани отправи удар по диагонала. Кълбото обаче мина над вратата на Мартин Луков.

Три минути по-късно Илко Пиргов спаси удар на Лъчезар Котев.

Александър Василев проби отляво в 58-ата минута и пусна подаване към центъра. Венсан Марсел стигна до топката и отправи удар от около 15 метра, но нацели Боруков в гърби. Малко след това Христо Иванов получи топката в наказателното поле и стреля, но Пиргов спаси.

В 66-ата минута Арда получи пряк свободен удар на около 20 метра вдясно от вратата на Пиргов. Тонислав Йорданов го изпълни, но неговият удар в горния десен ъгъл на домакинската врата не бе много силен и Пиргов се справи.

В 73-ата минута Боруков получи топката в наказателното поле. Той задържа кълбото, но бе обграден от играчи на гостите и не успя да шутира.

 

Съставите на двата отбора:

Локомотив Пд: Илко Пиргов, Йосип Томашевич, Райън Бидунга, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Венсан Марсел, Александър Василев, Димитър Илиев, Преслав Боруков

Резерви: Лукас Рейдър, Мартин Паскалев, Христо Иванов, Лукас Салинас, Ивайло Димитров, Емил Янчев, Иван Сулев

Треньор: Александър Томаш

 

Арда: Мартин Луков, Петко Ганев, Милен Желев, Тонислав Йорданов, Светослав Ковачев, Ел Мами Тетах, Алекс Петков, Давид Кики, Иван Тилев, Илия Юруков, Лъчезар Котев

Резерви: Васил Симеонов, Милен Стоев, Александър Георгиев, Иван Коконов, Румен Руменов, Христо Иванов, Атанас Зехиров

Треньор: Стамен Белчев

 

Начало: 17:30 часа

Стадион: Локомотив - гр. Пловдив

Главен съдия: Димо Димов - гр. Сливен

Main Menu