Пропусната дузпа в последната минута лиши Локомотив от трите точки срещу Берое (снимки и репортаж)

21 Апр 2022 14:10

Локомотив Пловдив и Берое не се победиха в среща от плейофа за 7-10 място. Двубоят между двата тима в Пловдив завърши при резултат 1:1. Стив Фуртадо отбеляза гол за гостите, а Димитър Илиев изравни от дузпа. Венсан Марсел пък направи пропуска на сезона в efbet Лига, пропускай да отбележи на празна врата от половин метър до голлинията. Дълбоко в добавеното време Димитър Илиев пропусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на Мирослав Енчев и намеса на ВАР. Ударът на капитана на Локомотив от бялата точка бе спасен от Генадий Ганев. 

И Локомотив, и Берое в момента имат по 36 точки в актива си, като с днешното равенство позволяват на един измежду Арда и ЦСКА 1948, които имат по 30 точки, да се доближи до седмата позиция.

Бирсент Карагарен беше намерен с дълго подаване по десния фланг в 10-ата минута. Бранител на Берое не разчете добре ситуацията и позволи на крилото да го надбяга и да навлезе навътре към наказателното поле. Карагарен предпочете да подава, но докосването му беше твърде слабо. Все пак Димитър Илиев се пробва да стигне до топката. но се строполи на земята заради шпагат на Мирослав Енчев. Домакините поискаха дузпа, но след намесата на ВАР такава не бе отсъдена.

Берое поведе в резултата в 26-ата минута. Алиун Фал свали топката с глава към Абубакар Тунгара, а той чукна кълбото към Стив Фуртадо, който остана сам срещу Илко Пиргов и с елегантен изстрел успя да намери мрежата му за 0:1.

В 35-ата минута Венсан Марсел отправи слаб удар, който премина покрай вратата. 

В 41-ата минута пловдивчани бяха много близо до изравнителен гол, но Венсан Марсел направи пропуска на сезона. Димитър Илиев изведе Александър Василев сам срещу Генадий Ганев. Той преодоля вратаря на Берое, след това се справи и с бранител, а накрая подаде успоредно на голлинията. Когато изглеждаше, че Локомотив ще стигне до изравняването, Марсел не успя да нанесе удар, разминавайки се с топката на половин метър от вратата.

Малко по-късно Александър Василев отправи удар от далечна дистанция, но Ганев отби, при последвалите действия топката достигна до Димитър Илиев, който отправи удар от близка дистанция в ръката на Мирослав Енчев. След преразглеждане с ВАР Ивайло Стоянов посочи бялата точка. Зад топката застана Димитър Илиев, който отбеляза гол.

В 47-ата минута Алиун Фал центрира към Мирослав Енчев, който отправи удар с глава, но право в ръцете на Илко Пиргов.

В 54-ата минута Александър Василев излезе на добра позиция и стреля, но ударът му с по-слабия ляв крак не затрудни по никакъв начин Генадий Ганев.

Петър Витанов центрира към Карагерен в 63-ата минута, а той стреля от чудесна позиция за гол, но изстрелът му бе блокиран от Ганев, а след това защитата на гостите изчисти топката.

В 78-ата минута Преслав Боруков стреля встрани от вратата. Малко по-късно Карагерен намери Умарбаев на границата на наказателното поле. Таджикът стреля към далечния ъгъл, но вдигна топката високо.

В добавеното време на срещата Димитър Илиев стреля от близка дистанция към вратата на Берое и отново Мирослав Енчев застана на пътя на топката, като този път игра с ръка, като получи втори жълт картон и бе изгонен след преразглеждане с ВАР. Последва и втора дузпа за Локомотив. Димитър Илиев изпълни и този път, но Генадий Ганев спаси.

 

Съставите на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Йосип Томашевич, Райън Бидунга, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Александър Василев, Бирсент Карагарен, Венсан Марсел, Димитър Илиев

Резерви: Лукас Рейдър, Мартин Паскалев, Емил Янчев, Лукас Салинас, Ивайло Димитров, Преслав Боруков, Иван Сулев

Треньор: Александър Томаш

 

Берое: Генадий Ганев, Мирослав Енчев, Христо Митев, Даниел Генов, Абубакар Тунгара, Серкан Юсеин, Алиун Фал, Симеон Мечев, Стив Фуртадо, Амит Битон, Джонатан Перейра

Резерви: Иван Гошев, Джуниет Али, Давиде Мариани, Божидар Пенчев

Треньор: Петър Хубчев

 

Начало: 15:15 часа

Стадион: Локомотив - гр. Пловдив

Главен съдия: Ивайло Стоянов - гр. Петрич

Main Menu