Локомотив Пд се насочва към българския пазар

28 Апр 2022 11:25

Локомотив Пловдив ще се насочи основно към родния пазар за нови попълнения през лятото, разбра „Тема Спорт“. Българските футболисти ще са с приоритет, категоричен е бил старши треньорът Александър Томаш в разговор с новото ръководство на клуба.

Все пак може да има и чуждестранни попълнения, но те почти сигурно винаги ще минават пробен период.

Двама играчи от Втора лига вече са попаднали в радара на смърфовете. Това са халфът на Миньор Перник Емил Ценов и нападателят на Добруджа Андриан Димитров.

20-годишният Ценов има 31 мача, 3 гола и 3 асистенции за чуковете през сезона. Той премина в Миньор през лятото на миналата година. Юноша е на ЦСКА, като игра и в Литекс.

Андриан Димитров е на 22 години и действа като таран. Роденият в Плевен нападател има 25 срещи, 10 гола и 4 асистенции във Втора лига с екипа на добричлии. Там той премина през лятото от Спартак Плевен, а преди това бе в Лудогорец II и академията на разградчани.

До края на сезона Александър Томаш ще даде шанс на всички футболисти в Локо, за да прецени на кои от тях да разчита и догодина. Има и състезатели с изтичащи договори, като той държи в състава да останат Лукас Салинас и Йосип Томашевич. Специалистът вдигна мерника на Марсел. Французинът може да поеме към изхода, както и други. След равенството с Берое (1:1) Томаш заяви, че може да си тръгнат не само състезатели, чиито контракти изтичат.

Младият наставник на черно-белите ще насочи повече усилия към селекцията едва след приключването на мачовете в плейофната група за седмото място.

Main Menu