Уникално зрелище! Локомотив взе точка в Кърджали, след като успя да навакса три гола (ВИДЕО)

07 Май 2022 16:11

Отборите на Арда и Локомотив Пловдив сътвориха невероятно голово шоу в Кърджали. Двата тима се изправиха един срещу друг в двубой от плейофите за 7-о до 10-о място. Двубоят завърши при резултат 4:4.

Арда е десети в класирането с 32 точки, докато Локомотив е осми с 37 пункта.

Разградчани изиграха може би най-добрият мач до момента през сезона в първенството. ''Смърфовете'' успяха да заличат пасив от три гола и дори в последните минути можеха да е поздравят с пълния успех. 

48 секунди след началото на двубоя Ел Мами Тетах бе спънат в наказателното поле от Райън Бидунга и съдиятна срещата Волен Чинков посочи бялата точка. Зад топката застана Тонислав Йорданов, който насочи топката в долния десен ъгъл на Лукас Рейдър, който хвана ъгъла, но не стигна до топката - 1:0 за Арда Кърджали.

Пловдивчани изравниха в шестата минута. Преслав Боруков получи подаване от Умарбаев, освободи се от Петко Ганев и отправи удар от малък ъгъл. Топката срещна гредата и се озова в Димитър Илиев, който изравни на празна врата.

В 12-ата минута Карагарен се озова на стрелкова позиция, но стреля от външната страна на вратата. След 21 минути игра "черно-белите" направиха добра контра, при която топката стигна до Преслав Боруков на дясното крило. Той веднага центрира ниско в наказателното поле, но там Милен Желев изпревари Александър Василев и изчисти в ъглов удар. 

В 30-ата минута се стигна до повишаване на нервите в срещата, след като Димитър Илиев и Ел Мами Тетах се сдърпаха, но ситуацията бързо бе овладяна.

В 39-ата минута гол на Арда беше отменен заради засада. Давид Кики проби отляво и опита успореден пас за Тетах, който продължи за Коконов, а капитанът на Арда от няколко метра разстреля Редер. Оказа се обаче мавританецът е бил зад обраната на гостите.

Три минути по-късно силен шут на Петрович рикошира в Ганев и излезе в корнер. В продължението на първата част удар с глава на Гомис след корнер излезе в аут. Секунди по-късно техничен шут на Карагарен от около 20 метра срещна лявата греда.

Втората част започна с отлично спасяване на Луков. Локомотив разви добра атака през центъра, а Умарбаев продължи за Томашевич отляво. Крайният защитник отправи топовен удар от около 20 метра, който влизаше под гредата, но стражът на Арда демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер. В 54-ата минута Умарбаев намери Карагарен отдясно, а крилото пусна към Митко Илиев. Нападателят овладя и отправи силен удар от средна дистанция, който Милен Стоев изби с крак.

В 62-ата минута Йорданов върна топката с пета към резервата Христо Иванов, който стреля с вътрешен фалц от близо 20 метра, но топката рикошира в десния страничен стълб на Рейдър.

Две минути по-късно Милен Желев успя да задържи топката на дясното крило между двама футболисти на "смърфовете". последва подаване към центъра, където Лъчезар Котев стреля силно от 20 метра. Топката рикошира в някого от купа от играчи истана неспасяема за Лукас Рейдър - 2:1.

В 67-ата минута кърджалийци стигнаха до трети гол. Домакините развиха отлична атака, при която Йорданов се беше изнесъл отдясно. Нападателят получи, след което потърси с успоредно подаване Иван Тилев, който изпревари защитник и отблизо вкара за 3:1.

В 73-ата минута Йосип Томашевич загуби левашки топката на левия фланг. Кълбото се озова в краката на Милен Желев, който центрира на средна височина в наказателното поле, където Иван Коконов изпревари Гомис и с глава простреля Рейдър.

В 76-ата минута "смърфовете" се върнаха в мача. Митко Илиев пусна отличен пас към Карагарен отдясно. Деветката на гостите с успоредно подаване намери на дузпата Венсан Марсел, който нямаше проблем да намали изоставането на своя отбор.

В 83-ата минута Мартин Луков отрази удар на Венсан Марсел. Три минути по-късно Локомотив стигна до трети гол и направи последните секунди на мача много напрегнати. Резервата Ивайло Димитров се разписа с глава след центриране на Лукас Салинас към първа греда.

В 89-ата минута защитата на Арда отново не се подреди добре при статично положение. Салинас центрира от пряк свободен удар. Милош Петрович се извиси на далечната греда и с глава изравни резултата 4:4.

Локомотив дори беше много близо до това да вземе трите точки, ако не бе намесата на Мартин Луков след удар на Лукас Салинас. Секунди по-късно защитата на домакините остави Венсан Марсел да стреля от чиста голова позиция. Шутът на халфа обаче излезе в аут. В последната минута на добавеното време стана сериозно меле в малкото наказателно поле на Арда, като само по чудо топката не влезе във вратата на Луков.

 

Съставите на двата тима:

Арда: Мартин Луков, Милен Стоев, Петко Ганев, Милен Желев, Тонислав Йорданов, Александър Георгиев, Иван Коконов, Ел Мами Тетах, Давид Кики, Илия Юруков, Лъчезар Котев

Резерви: Васил Симеонов, Румен Руменов, Мартин Костадинов, Георги Атанасов, Иван Тилев, Христо Иванов, Атанас Зехиров

Треньор: Стамен Белчев

 

Локомотив Пловдив: Лукас Рейдър, Йосип Томашевич, Райън Бидунга, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Александър Василев, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Преслав Боруков

Резерви: Илко Пиргов, Мартин Паскалев, Христо Иванов, Иван Сулев, Венсан Марсел, Лукас Салинас, Ивайло Димитров

Треньор: Александър Томаш

 

Начало: 17:30 часа

Стадион: Арена АРДА - гр. Кърджали

Главен съдия: Волен Чинков - гр. София

Main Menu