Печат на тази страница

Берое надви Локомотив с късен гол, пловдивчани без шанс за Европа (ВИДЕО)

13 Май 2022 18:45

Тимът на Берое победи Локомотив Пловдив в Стара Загора с 1:0 в мач от поредния кръг на плейофите в efbet Лига.

Алиун Фал попари пловдивчани с гол в последната минута на редовното време. Срещата беше с изключително важно значение и за двата тима. 

Домакините остават в битката за седмото място, което дава право на бараж за Лигата на конференциите. 

Берое събра 41 точки и заема седмата позиция. ЦСКА 1948 има една точка по-малко и е осми в подреждането. Локомотив Пловдив е девети с 37 пункта, като с този актив пловдивчани нямат шанс за седмото място, тъй като остава само един кръг. 

Преди срещата бившият футболист и на двата отбора Мартин Камбуров, получи фланелка в цветовете на Берое и Локомотив Пловдив.

Йосип Томашевич бе записан в титулярния състав, но се контузи на загрявката и бе заменен от Александър Василев. Още в първите секунди на двубоя Парвиз Умарбаев се свлече на терена, но успя да се върне в игра. В 8-ата минута обаче таджикистанецът отново излезе от терена, за да получи медицинска помощ. В 9-ата минута Стив Фуртадо върна към Серкан Юсеин, който пробва мерника си отдалеч, но бе доста неточен.

В 12-ата минута Илко Пиргов се отчете със страхотна намеса. Вратарят на гостите излезе от вратата си до границата на наказателното поле, където пресече дълго подаване към Даниел Генов. След това Симеон Мечев шутира от далечна дистанция.

В 26-ата минута Бирсент Карагарен стреля от далеч, а Ганев изобщо не се затрудни да улови. В 33-ата минута Генадий Ганев излезе напред, за да спре Венсан Марсел.

В 43-ата минута Александър Василев подаде към Лукас Салинас в наказателното поле. Бразилецът овладя, след което насочи удара си в близкия ъгъл на Генадий Ганев. Стражът на Берое беше застанал до гредата и блокира изстрела. 

В началото на втората част Даниел Генов излезе на добра позиция, но стреля встрани от вратата. Минути след това Давиде Мариани опита да прехвърли Илко Пиргов, но стражът на "смърфовете" улови с лекота. В 52-ата минута Пиргов отказа и Алиун Фал. Берое продължи да създава грижи на защитата на Локо. Джуниет Али центрира остро в наказателното поле, като и този път Пиргов бе над всички и пресече паса.

В 65-ата минута Карагарен се справи с Генов отляво, напредна и пусна остър успореден пас, но Динков успя да изпревари Димитров и да избие в корнер. Три минути по-късно Бен Юсеф отправи удар с глава след корнер, но доста неточно над вратата.

В 78-ата минута Георги Динков действа неразчетено в наказателното поле и подари топката на Христо Иванов. Младокът беше на метър от Генадий Ганев и шутира в тялото му, пропускайки най-чистия шанс за Локомотив до момента в мача. В 81-ата минута Милош Петрович качи топката на главата на Ивайло Димитров. Нападателят се пласира добре и нанесе силен удар с глава, кой за щастие на Ганев бе насочен право в ръцете му.

В 90-ата минута Алиун Фал вдигна трибуните на стадион "Берое" на крака. Изстрел на Даниел Генов бе блокиран от играч на Локо Пд, но топката стигна до Фал, който с глава разстреля Пиргов.

 

Съставите на двата тима:

Берое: Генадий Ганев, Джуниет Али Али, Сиам Хабиб Бен Юсеф, Даниел Генов, Серкан Юсеин, Алиун Фал, Георги Динков, Симеон Мечев, Давиде Мариани, Стив Фуртадо, Джонатан Перейра

Резерви: Иван Гошев, Мирослав Енчев, Христо Митев, Кевин Тапоко

Треньор: Петър Хубчев

 

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Йосип Томашевич, Райън Бидунга, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Лукас Салинас, Венсан Марсел, Бирсент Карагарен, Преслав Боруков

Резерви: Лукас Рейдър, Мартин Паскалев, Александър Василев, Христо Иванов, Петър Андреев, Иван Сулев, Ивайло Димитров

Треньор: Александър Томаш

 

Начало: 20:00 часа

Стадион: Берое - гр. Стара Загора

Главен съдия: Георги Иванов - гр. София

Main Menu