Локомотив Пд и ЦСКА 1948 не излъчиха победител (СНИМКИ И ВИДЕО)

20 Май 2022 18:34

Отборите на Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 завършиха при резултат 1:1 в двубой от последния кръг на първата четворка в долната осмица на efbet Лига. 

В другия мач от групата, който се проведе по същото време Арда победи с 1:0 Берое, като по този начин в крайното класиране заралии са седми с 41 точки, което им носи бараж с Ботев в Пловдив. В класирането следват ЦСКА 1948 също с 41 точки, Локомотив с 38, а Арда е с 35.

Още преди да са изтекли и 60 секунди Локомотив Пловдив получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка на Ангел Лясков след центриране на Димитър Илиев. Зад топката застана именно капитанът на "смърфовете" и реализира за 1:0 с технично изпълнение в средата на вратата.

Пловдивските железничари продължиха да са по-активни и организираха ново опасно нападение в петата минута. Бирсент Карагарен намери Лукас Салинас в наказателното поле, той проби и стреля от малък ъгъл, а Даниел Наумов изби в ъглов удар.

В 15-ата минута Лукас Салинас напомни за най-добрите си дни на "Лаута". Той пое топката в близост до своята врата, пробяга близо 70 метра с топка в крака, след което стигна до наказателното поле на гостите и стреля в близкия ъгъл. Ударът му обаче бе избит в корнер от Наумов. В 18-ата минута опасен удар на Марио Топузов беше блокиран от защитник на Локо. Четири минути по-късно Реян Даскалов стреля в аут след центриране от корнер. В 24-ата минута Алекс Колев беше много близо до това да изравни резултата. След рикошет топката достигна до него и той нанесе силен удар, но Илко Пиргов излезе напред, скъси дистанцията до нападателя и блокира шута. 
 
Гостите започнаха по-често да поглеждат към вратата на противника и в 41-ата минута Русев и Лясков комбинираха добре отляво, а последният центрира в наказателното поле, където на далечната греда Алекс Колев стреля с глава, но твърде слабо и в ръцете на Пиргов. Минута преди края на първата част Райън Бидунга засече с глава центриране от ъглов удар, но отново слабо и в ръцете на стража Наумов. В третата минута от добавеното време на първото полувреме Салинас центрира от нов корнер в наказателното поле, а там Мартин Паскалев нанесе изстрел с глава, но Наумов се отчете само с рутинна намеса.
 
В 54-ата минута попадение на домакините не бе зачетено. Христо Иванов получи пас от Димитър Илиев, след което намери Бирсент Карагарен в наказателното поле, а той реализира, но се оказа, че в началото на нападението Иванов е бил в засада.
 
В 66-ата минута Бирсент Карагарен пробва удар от дъгата на наказателното поле, който беше колкото неточен, толкова и слаб. В 83-ата минута Георги Русев центрира опаcно от лявото крило, като насочи топката към Ивайло Чочев, който не успя да я засече по най-добрия начин и Илко Пиргов улови. В добавеното време на мача шут на Галин Иванов от въздуха премина встрани от вратата, а секунди по-късно и Алекс Колев с глава не успя да преодолее Пиргов.
 
Дълбоко в добавеното време на срещата ЦСКА 1948 получи дузпа за игра с ръка на Мартин Паскалев. Зад топката застана Мартин Тошев, който реализира. Последва дива радост от гостите, но неоправдана, тъй като точката не бе достатъчна за "червените" да гонят място в Европа чрез бараж.

 

Съставите на двата тима:

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Йосип Томашевич, Райън Бидунга, Мартин Паскалев, Милош Петрович, Петър Витанов, Кристиан Гомис, Лукас Салинас, Александър Василев, Димитър Илиев, Бирсент Карагарен

Резерви: Лукас Рейдър, Христо Иванов, Венсан Марсел, Ивайло Димитров, Преслав Боруков, Иван Сулев, Тодор Павлов

Треньор: Александър Томаш

 

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Александър Александров, Венцислав Василев, Реян Даскалов, Ангел Лясков, Ивайло Чочев, Емил Мартинов, Галин Иванов, Георги Русев, Марио Топузов, Александър Колев

Резерви: Иван Караджов, Денислав Александров, Деян Лозев, Ивайло Климентов, Лазар Марин, Симеон Петров, Мартин Тошев

Треньор: Николай Киров

 

Начало: 20:00 часа

Стадион: Локомотив - гр. Пловдив

Главен съдия: Георги Гинчев - гр. Велико Търново

Main Menu