Локомотив Пд взима дефанзивен халф

01 Юни 2022 09:18

Локомотив Пловдив е на път да си осигури първо лятно попълнение. Черно-белите са на път да измъкнат под носа на Берое дефанзивния халф Пиер Зебли. През пролетта полузащитникът бе част от изпадналия от елита, а след това и закрит Царско село. Треньорът на пловдивчани Александър Томаш е провел разговор с играча, като остава само да се сложи подпис под договор.

Зебли е роден през 1997 година в Кот’д Ивоар, но е продукт на школата на френския Бастия, откъдето е привлечен в италианския гранд Интер Милано. Нерадзурите го преотстъпват в Перуджа, а впоследствие той преминава и в белгийския Генк, за да се завърне по късно на Апенините и да облече екипа на Асколи.

24-годишният халф притежава и френски паспорт. По време на разговорите с Александър Томаш, Зебли е дал принципно съгласие за трансфер.

В същото време стана ясно, че смърфовете ще изиграят 6 контроли по време на подготвителния си лагер. Тимът се събира на първа тренировка на „Лаута“ на 6 юни, а от 13 до 25 юни ще е на лагер в Банско. На 11 юни те ще срещнат Марица, на 15 юни Черно море, а на 24 юни – Септември. Все още не са уточнени съперниците за 18 и 21 юни, а от щаба на черно-белите ще търсят спаринг партньор и за последната проверка, която ще е след завръщането на тима в Пловдив. Тя ще се играе на „Лаута“ и ще послужи за официалното представяне на тима преди старта на новия шампионат.

''Тема Спорт''

Main Menu