Локомотив договори национал на Гвинея

11 Юни 2022 10:50

Локомотив (Пловдив) е на път да осъществи трансферен удар с привличането на гвинейския национал Мохамед Калил Траоре. Ръководството на "смърфовете" вече е постигнало съгласие по всички точки на договора и в момента тече процедурата по издаване на работна виза на централния загщитник, след което той ще се присъедини към тима, воден от Александър Томаш, пише "Тема Спорт".

Траоре е роден на 9 юли 2000 г. Висок е 187 см и силният му крак е десният. През изминалата кампания той носи екипа на израелския Апоел (Тел Авив), като изиграва 16 мача, в които получава 5 жълти картона. Бранителят дебютира за националния отбор на своята родина през януари миналата година и оттогава е записал шест участия в официални мачове.

Спортно-техническият щаб на Локомотив (Пловдив) продължава да работи в посока заздравяване на защитата на тима. В тази връзка "смърфовете" са набелязали бразилски десен бек, който се подвизава в елита на Португалия. Играчът и агентът му вече са провели разговори с ръководството на пловдивския тим, като са останали впечатлени от идеите на Александър Томаш и са изявили желание за подобен трансфер.

Според близки на наставника, футболистът е приел предложените му лични условия и остава да се уточнят дребни детайли в контракта. Ако и този трансфер бъде завършен успешно, то селекцията на "черно-белите" в дефанзивен план ще се смята за приключена.

Main Menu