Локо Пд гостува на Локо Сф в ''железничарско'' дерби

15 Авг 2022 09:33

Отборът на Локомотив Пловдив гостува на Локомотив София в двубой от шестия кръг на efbet Лига. Срещата между двата тима започва в 18:00 часа.

Столичани победиха последователно Ботев Пловдив и Септември София, а днес ще се опитат да се противопоставят успешно и на съперник, който е в отлична форма.

''Смърфовете'' играят много успешно под ръководството на Александър Томаш и загубиха единствено гостуването си на шампиона Лудогорец. ''Черно-белите'' успяха да победят Пирин, Хебър, Ботев Враца и Арда. Сега пловдивчани може да изместят ЦСКА 1948 от първото място във временното класиране, стига да стигнат до трите точки в ''Надежда''. 

През миналия сезон имаше три издания на ''железничарското'' дерби. Първото от тях беше спечелено от столичани с 1:0, но след това Локомотив Пловдив победи с 2:1 на ''Лаута''. ''Смърфовете'' постигнаха победа срещу съименника си на 1/8-финалите в турнира за Купата на България.

Двата тима са се срещали общо 105 в елита. Балансът е в полза на ''червено-черните'' от София: 44 победи, 27 равенства и 34 успеха за Локомотив Пловдив.

 

Вероятни състави: 

Локомотив София: Любенов; Диас, Роча, Хаджиев; Рапосо, Милошев, Славчев, Вутов; Франса, Бакалов; Митков

Локомотив Пловдив: Пиргов; М. Силва, Луан, Бидунга, А. Василев; Евандро, Каракашев, Петрович, Карагарен; Боруков, Д. Илиев

 

Main Menu