Френска легенда след Локо - Черно море: Останах доволен от видяното

17 Сеп 2022 21:00

Легендата на френския футбол – Луис Фернандес, изгледа на живо победата на Локомотив Пловдив над Черно море с 3:0.

„Останах доволен от видяното, видях добър мач. Харесаха ми и двата отбора, повече този на Локомотив, който има качества, така че останах доволен от него“, каза той относно впечатленията си от мача.

Той каза каква е била целта на посещението му в Пловдив: „Имам приятели навсякъде. Когато ме канят, никога не отказвам. Исках да видя какво представлява българският футбол. Утре е дербито Левски - ЦСКА и ще го посетя. Беше едно впускане в българския футбол, който ме интересуваше“.

„Бихме 5:1. Това са неща от миналото. Печелили сме, губили сме. Оставам с много добри приятели в България, един от които е Стоичков“, припомни си Фернандес последното си идване в България като футболист.

„Има възможност за избор, избрали са Катар. Първенството започва след два месеца. Надявам се да има спектакъл. Най-важното е, че футболът обединява и се надявам да има хубав футбол“, каза той относно Световното първенство в Катар.

„Това са изключителни спомени с всички. Продължавам да поддържам отношения с всички, защото това са най-изключителните спомени в живота ми“, завърши Фернандес относно контактите си със съотборниците си от Франция, с които станаха европейски шампиони през 1984 г.