ЦСКА 1948 се качи на върха след победа над Локомотив на ''Лаута'' (снимки и репортаж)

03 Окт 2022 13:58

ЦСКА 1948 победи Локомотив Пловдив с 3:1 на стадион ''Локомотив''. Двата тима премериха сили в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. 

Попадение на Георги Русев от състава на гостите бе отменено в края на първата част след намесата на ВАР. В 53-ата минута Ивайло Чочев откри резултата, а малко след това Преслав Боруков изравни. В 67-ата минута Джонатан даде отново преднина на гостите, а втори гол на Ивайло Чочев оформи крайното 3:1 в полза на ''червените''. 

С тази победа ЦСКА 1948 събра актив от 26 точки и вече заема първото място в класирането. Локомотив Пловдив остава трети с 22 пункта.

В 7-ата минута се стигна до спиране на играта, след като Мартин Паскалев пострада след удар с коляно в главата от противников състезател. Това наложи намеса на медицинския щаб на "смърфовете", който оказа помощ на младия защитник. В 13-ата минута в наказателното поле на гостите се създаде карамбол след центриране от ъглов удар. Преслав Боруков обаче не успя да нанесе удар, след като футболист в червено успя да избие в последния момент. В средата на първата част Реян Даскалов стреля с глава след центриране от ъглов удар на Георги Русев, но топката мина над вратата на Динко Хоркаш.

В 33-ата минута топката достигна до Ивайло Чочев в наказателното поле. Той овладя на гърди и шутира, но в аут. Четири минути по-късно Петър Витанов подаде в коридор към Преслав Боруков. Нападателят не намери добре добре топката и стреля слабо по земя в обсега на Даниел Наумов. В 39-ата минута дойде и най-дискусионният момент, при който играчите на ЦСКА 1948 поискаха червен картон за младока Тодор Павлов. Защитникът сгреши в центъра на терена, позволявайки на Алекс Колев да отнеме топката и да се устреми към вратата на Динко Хоркаш. Малко преди наказателното поле Павлов възстанови позицията си и се намеси, нарушавайки равновесието на Колев. ВАР разгледа ситуацията и прецени, че младокът е действал чисто, въпреки че останаха съмнения в редовността на ситуацията. След този момент гостите от София създадоха сериозна опасност пред вратата на Локомотив, при която за малко не се стигна до гол. В 42-ата минута при центриране Динко Хоркаш изпусна топката, но от около 15 метра Чочев пропусна великолепен шанс.

В първата минута на добавеното време Фуртадо проби отдясно и центрира. Там Ивайло Чочев успя да измъкне топката между няколко футболисти на Локо Пд и да я насочи към Георги Русев, който с нисък удар от десетина метра прати топката в мрежата. След 2-минутно преразглеждане с ВАР бе преценено, че Чочев е бил в засада при подаването на Фуртадо и голът не бе зачетен.

Втората част започна с шанс за ЦСКА 1948, но ударът с глава на Елитон след центриране от корнер мина покрай вратата.

В 53-ата минута ЦСКА 1948 поведе след хубав гол на Ивайло Чочев. Енрике центрира към втора греда, където халфът на гостите се бе позиционирал добре между защитниците в черно-бяло. Той овладя на гърди и просто прати топката във вратата.

Радостта на гостите трая само 7 минути, тъй като в 56-ата минута Бирсент Карагарен направи много хубаво центриране в наказателното поле. Там Боруков бе останал без опека и с техничен удар прати топката в мрежата. Първоначално попадението не бе зачетено, но след преразглеждане с ВАР стана ясно, че Боруков не е в засада и голът бе зачетен - 1:1.

В 65-ата минута Бирсент Карагарен шутира в аут. Две минути по-късно ЦСКА 1948 отново поведе в резултата с гол на Джонатан. Голяма заслуга за попадението има Ивайло Чочев, който намери бразилския халф-бек на втора греда със страхотен пас по въздуха.

Шест минути преди края на мача гостите отбелязаха и трети. Джонатан Перейра пласира поредното си чудесно центриране в наказателното поле, а Ивайло Чочев се справи по перфектен начин, за да матира Хоркаш за 3:1.

 

Съставите на двата тима:

Локомотив Пд: Динко Хоркаш, Матеус Де Барош Да Силва, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Александър Василев, Пиер Зебли, Петър Витанов, Димитър Илиев, Бабакар Дион, Преслав Боруков, Бирсент Карагарен

Резерви: Илко Пиргов, Христо Иванов, Милош Петрович, Йосип Томашевич, Джовани Маркес, Георги Каракашев, Ивайло Димитров

Треньор: Александър Томаш

 

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Стив Фуртадо, Симеон Петров, Хелитон Джордж Тито Дос Сантос, Джонатан Перейра, Реян Даскалов, Ивайло Чочев, Карлос Охене, Георги Русев, Александър Колев, Радослав Кирилов

Резерви: Генадий Ганев, Ангел Бастунов, Октавио Мерло, Парвиз Умарбаев, Лазар Марин, Марио Топузов, Енрике Рафаел

Треньор: Любослав Пенев

 

Начало: 15:00 часа

Стадион: Локомотив - гр. Пловдив

Главен съдия: Васимир Маруан Ел-Хатиб - гр. София

Main Menu