Печат на тази страница

Локомотив заема два милиона лева на Община Пловдив

23 Ное 2022 17:24

Локомотив Пловдив ще заеме временно два милиона лева на Община Пловдив от средствата, предвидени за строителството на стадион „Локомотив“, съобщиха от клуба на привържениците на черно-белите след среща в общината.

На срещата е било отправено предложение за прехвърляне на сума на стойност 2 000 000 лева от общата сума в размер на 2 820 000 лева за Спортен комплекс „Локомотив“ от бюджета на Пловдив за 2022 година към този за 2023 година. Така неизползваните към момента средства ще бъдат временно заети на общината за финансиране на капиталовите разходи на града за 2022 година и ще бъдат върнати обратно догодина.

„Тъй като към момента тази сума все още не е усвоена, в името на Пловдив и като проява на социална отговорност и принадлежност, не възразяваме тя да бъде предоставена за подпомагане на разплащанията в края на годината“, коментираха от фенклуба на Локомотив Пловдив.

Привържениците на „черно-белите“ обявиха, че кметът на Пловдив Здравко Димитров е гарантирал, че средствата в размер на два милиона лева ще бъдат предвидени в бюджета на града за догодина и ще бъдат възстановени на клуба за използване за целите, за които са първоначално отпуснати.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu