Мирела Демирева грабна сребро в Берлин!

10 Авг 2018 22:29

Мирела Демирева скочи 200 см от третия опит и си осигури сребърен медал на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Битката в скока на височина беше много успорвана лидерката Мария Ласицкене, също с 2 метра, записа труден златен медал.

Преди това Спортист номер 1 на България за 2016 г. се справи последователно с 192 см и 194 см, но реши да пропусне 196 и 198 см, за да се бори за медалите.

Европейска шампионка стана Мария Ласицкене, която също преодоля 200 см, но от първи опит. Двете се пробваха и на 204 см, но без успех.

Това е втори пореден сребърен медал за Демирева от европейски първенства. Преди две години тя завърши втора в Амстердам.

 

“Щастлива съм, разбира се. Медалът си е медал, 2 метра са си два метра. Скачах за първо място - този път не успях, но следващия знам, че ще успея. Знаех, че няма шанс да стана първа с височини под 2 метра. Височини като 1.96 и 1.98 м не ми носят всичко. За мен всичко след първо място няма никакво значение”, бяха първите думи на българската медалистка в скока на височина. “Надявам се сега радостта да е още по-голяма заради ситуацията, при която съм поставила хората. В никакъв случай не бях спокойна, когато отидох на 2 метра. Знаех, че или взимам медал, или оставах без него. Не знаех на коя позиция съм, но знаех, че не съм сред медалите. Не бях спокойна, но бях много развълнувана, защото исках да скачам на височини 2 метра и повече. В крайна сметка беше всичко или нищо. 2.04 м - беше ми страшен кеф да скачам на 2.04 м, особено борейки се за първото място”, добави скачачката.

Тя коментира и височините над 2 метра: “Знам, че мога да го скоча, знам какво ми липсва. Липсва ми малко в техническо отношение, да финализирам опита си. Липсват ми и повече опити на 2 метра. Смятам, че и днес бях готова за 2.04 м. Никога не знаеш - дори и да улучиш опит, важното е да минеш над летвата. Тренирам психиката си, защото нашата основна цел е Токио и всяко едно състезание е тренировка за Токио."

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu