Вратар разплака милиони с писмото си до загиналия собственик на Лестър

30 Окт 2018 21:41

 

Вратарят на Лестър Каспер Шмайхел написа трогателно писмо до загиналия собственик на клуба Вишай Шриваданапраба. Бизнесменът претърпя катастрофа със своя частен хеликоптер и напусна този свят. Покойният тайландският милиардер закупи "лисиците" през 2010 година, а през 2016 година ги направи шампион на Англия.

Шмайхел е в клуба от 2011 година, а смъртта на Шриваданапраба го накара да напише писмо, което докосна сърцата на милиони, пише "Блиц Спорт". Ето какво написа Каспер Шмайхел:

"Скъпи господин президент,

Не мога да повярвам, че това се случва. Толкова съм разбит и съкрушен. Просто не вярвам в това, което видях онази нощ. Изглежда напълно нереално.

Трудно ми е да опиша какво значехте за града и футболния клуб Лестър. За инвестициите всички знаят. Но има много повече. Вие бяхте загрижен за всички, за цялата общност. Безкрайните ви жестове на подкрепа за местните болници са незабравими.

Не съм срещал човек като вас. Толкова отдаден, работещ постоянно, деликатен и щедър. Намирахте време за всеки. Няма значение кой беше. Възхищавах ви се като лидер, баща и човек.

Променихте футбола завинаги. Дадохте надежда на всеки, че невъзможното може да стане възможно. Не само на нашите фенове, а на всеки запалянко в света. Колко хора могат да кажат, че са постигали това?

Когато ме привлякохте през 2011-а, казахте ми, че ще сме в Шампионската лига до шест сезона. Вдъхновихте ме, аз повярвах.

Накарахте ме да се чувствам така, че нищо да не ми се вижда невъзможно. Без вас и семейството ви, нищо от постигнатото в Лестър нямаше да се случи.

Дадохте ми изживявания, които се случват само във фантазиите. Сбъднахте мечтите ми.

Най-горд съм от това, че бях част от вашата визия и това семейство, което създадохте. Този град и клубът са семейство. Благодарение на вас. Вечно ще ви бъда благодарен за това.

Сърцето ми се къса при мисълта, че повече няма да ви видя в съблекалнята, че няма да си говорим отвън, преди да изляза за загрявката ми. Разговори за всичко и... нищо. Че няма да се посмеете с момчетата, да заразите с усмивката си отбора.

Ние всички имаме отговорност от днес да ви почетем. Трябва да останем заедно, да се държим здраво един за друг и да подкрепим най-близките ви хора в този ужасен момент.

Искахте най-доброто за нас, имахте визия за този клуб. Трябва да уважим това като продължим да даваме всичко на терена и да сме здраво скрепеното семейство, което вие построихте.

Няма как да разберете колко много значите за мен и моето семейство.

За мен бе чест и привилегия да съм малка част от живота ви.
#TheBoss"