Архитектът на "Колежа": Няма да има нужда нещо да се разрушава

31 Окт 2018 20:49
Архитект Георги Савов, който е архитектът на стадион "Христо Ботев" коментира какво предстои за строителството и защо е било важно обследването.
 
"Благодаря на господин Самуилов, че ни се довери да довършим този проект. Правим анализ какво състояние е, какво е изпълнено и какво ни предстои да правим. Това не е лесна задача, относно електро и водоснабдяването. Нормалната световна практика е всичко да бъде планирано и в момента, когато то започне всичко да бъде със срокове и сметки, както е планирано. Прави се пълна ревизия на изискванията на УЕФА, за категорията, която иска да защити - четвърта. Още в хода на изискванията има доста промени относно изискванията. В момента се обръща много сериозно внимание на новите изисквания."
 
"Обследването беше за конструктивната част. Логично трябва да се подобрят някои неща. То беше много полезно и ние го използваме в момента, хубавото е, че няма нищо изненадващо и нищо, което да ни изненада. Това обследване беше много важно за проекта. Трябваше да предвидим детайлите. В момента сме в акт 10, при рестарт без обследване няма как да вземем акт 11. Няма нещо по стадиона, което да се разрушава, за да се строи на ново."