Вики Радева шампионка вече и при жените

09 Ное 2018 14:55
17 годишната Виктория Радева / ШК Локомотив 2000/ завоюва Републикаската титла за жени по шахмат за 2018 г. Талантливата пловдивчанка зае еднолично първо място със 5.5 т.,втора е Г.Антова/ Шах 21/ с 5 т., а трета остана Ел Раева/ Пристис/ с 4 ,5 . Първенството се проведе в китното селце Чавдар при много добри условия.
 
Вики демонстрира високата си класа и доказа,че  е една от  най-добрата български шахматистки. Тя завоюва титлата на 17 г. като така става една от най-младите шахматистки в България всред жените и най-младата пловдивчанка,завоювала 1-во място при жените. Ученичката от НТГ завърши с 4 победи и 3 ремита,като не допусна нито една загуба.Турнира се игра в 7 кръгова швейцарска система.
 
Вики се включи в надпреварата веднага след Световното първенство в Бразилия и въпреки липсата на почивка се мобилизира е зае напълно заслужено първо място при жените.Сега до края на годината йостава наваксване с учебния материал,а в началото на следващата година тя ще започне позготовка и за предстоящите Световни и Европейски първенства за 2019 г.