Димитър Бербатов: Какъв е моят начин? Когато хората прочетат книгата, ще разберат какъв е бил...

10 Ное 2018 15:56

Димитър Бербатов представи автобиографията си "По моя начин". Събитието се състоя в столичен мол.

Нападателят отговори на въпросите на журналистите, а след това раздаде множество автографи.

"Благодаря на хората, които ме уважиха. Какъв е моят начин? Когато хората прочетат книгата, ще разберат какъв е бил моят начин, докъде ме е довел.

 

Това е един от многото начини човек да успее. Помогнал ми е. Сигурно две години бе процесът на писане. Не очаквах да бъде толкова трудно, но по-трудните неща накрая са по-сладки. И в увода си пише, че това е истинска история и невинаги свършва с хепиенд, но може да се вземе поука.

И в увода си пише, че това е истинска история и невинаги свършва с хепиенд, но може да се вземе поука. Някои неща не съм включил, защото са скучни. Победи и загуби съм побрал в книгата, но съм гледал да не е отегчителна. Мисля си, че е увлекателна.

 

Звъннах на сър Алекс и му казах, че съм Берба и така. Не очаквам да се обиди някой, това са нещата, през които съм минал. Някои неща ти се губят след 20 години, но се постарахме всичко да е разказано така, както е било. Преценил съм, че това, което е в книгата, ще бъде напълно достатъчно.

Аз и Христо Стоичков сме успели хора. Ще бъде урок за всички от подрастващото поколение, ако има повече такива книги. Трябва да има повече такива моменти, това е здравословна конкуренция.

Конкурирал съм се най-вече със себе си. Имаше няколко трудни глави. Беше много трудна главата покрай финала на Шампионската лига на "Уембли", хората ще видят през какво съм минал там, беше много емоционално за мен.

 

Исках и песента My Way (бел. авт. - на Франк Синатра) да сложа, но не ми позволиха. Това е една от любимите ми песни. Едва ли ще има продължение на книгата, но човек никога не знае.

Дали Мартин Петров и Стилиян Петров ще напишат книги? Всеки си решава индивидуално. Аз не мога да давам съвети на Мартин и Стилиян дали си заслужава подобно нещо", заяви Бербатов.