Марица загуби в Съединение последния си мач от полусезона

01 Дек 2018 19:31

“Марица” загуби гостуването си на “Гигант” (Съединение) с 1:0, въпреки че контролише играта през всичките 90 минути. Мачът бе от последния за есенния полусезон, 17-ти кръг от първенството в Трета лига - Югоизточна група. Срещата на стадиона в град Съединение се игра при минусови температури, но при слънчево време.

Маричани контролираха топката през почти цялото първо полувреме, но домакините първи стигнаха до гол и то още в началото на срещата. Те откриха резултата в 10-та минута, след контраатака, а автор на гола стана бившият състезател на “Марица” Кристиян Николов. До края на полувремето домакините се бранеха с 10 човека, без да оставят свободни пространства пред “жълто-сините”, като рядко се изнасяха в предни позиции, освен с изритани топки. Пловдивчани не успяха да намерят пролука в сгъстената защита на “Гигант” и почивката дойде при резултат 1:0 в полза на “голямоконарци”.

Втората част не се различаваше почти по нищо от първата. Домакините почти не минаваха центъра и нямаха удар към вратата на Илия Николов, като хвърляха всички сили в отбрана. Георги Георгиев бе най-близо до изравнително попадение през второто полувреме, но в крайна сметка “голямоконарци” устискаха крехката си преднина и спечелиха. Така “Марица” записа втора загуба в шампионата, като и двете са при гостувания на отбори от региона.

След изиграването на днешните срещи от 17-ти кръг “Марица” заема 4-то място с актив от 35 точки, така възпитаниците на Борислав Караматев ще зимуват на тази позиция. Лидер е “Нефтохимик” с 41 точки, пред “Загорец” с 40 и “Созопол” с 38. Утре е последната среща от кръга, която слага точка на есенния полусезон на първенството в Трета лига - Югоизточна група.

МАРИЦА: Илия Николов, Николай Димитров, Величко Величков, Даниел Спасов, Джунейт Узунов, Милен Танчев (Атанас Савов), Тодор Тимонов, Христо Янчев (Пламен Табаков), Запрян Запрянов (Лъчезар Ангелов), Айкут Янъков, Георги Георгиев. РЕЗЕРВИ: Горан Гръблев, Ерик Смилянов, Йордан Пейчинов, Красимир Иванов

Main Menu