Петър Хубчев: Защо да не сме първи в групата

02 Дек 2018 14:15

Селекционерът на България Петър Хубчев коментира жребия за квалификациите за Евро 2020 пред БНТ. "Лъвовете" се паднаха с Англия, Чехия, Черна гора и Косово. Хубси присъства на церемонията в Дъблин, а след нейния край попита защо да не завършим първи в тази група. Специалистът прие с насмешка думите на капитана Ивелин Попов за "нов Димитър Бербатов" в националния отбор.

"За Англия и Чехия е ясно, а за другите отбори ще кажа, че се знае как играят отборите от Балканите и какви мачове се получават между тях. На този етап ме интересува състоянието на българските футболисти. Разбирам, че искате да говорим за противниците, но както казах, мен ме вълнуват повече нашите момчета. Важен ми е нашият отбор. Мачовете ще покажат на какво ниво сме. Да, показахме едно добро равнище в последните три месеца, но това не значи, че след още три месеца ще сме в същото състояние. Националният отбор се различава от тези в клубния футбол. Защо да не сме първи в тази група", заяви Петър Хубчев след жребия.

"Как гледам на думите на Ивелин Попов, че ни трябва нов Димитър Бербатов? С насмешка гледам. Как да гледам иначе. Какво значи нов Димитър Бербатов", добави наставникът на "трикольорите".

Main Menu