Дженоа отпадна за Купата от отбор от трета дивизия и уволни треньора

07 Дек 2018 09:52

Елитният Дженоа уволни треньора Иван Юрич веднага след отпадането в четвъртия кръг на турнира за Купата на Италия от третодивизионния Виртус Ентела със 6:7 след изпълнение на дузпи. Според информация Скай Италия мястото на Юрич ще бъде заето от Чезари Прандели.

Юрич се задържа на поста едва два месеца, след като замени Давиде Балардини на 9 октомври т.г. Хърватинът е бивш играч на Дженоа, като е играл за клуба между 2006 и 2010 година. След това той работи като треньор в юношеските формации.

В редовното време срещата между Дженоа и Виртус завърши 2:2, а в продълженията тимовете си размениха по още един гол за 3:3 и трябваше да решат спора с изпълнение на дузпи.
Симоне Икарди (20, 83) на два пъти извеждаше гостите напред в резултата, но голмайсторът на „грифоните“ Кжищоф Пьонтек (27-дузпа, 86-дузпа) доведе нещата до продължения след точни изпълнения от бялата точка. В тях бившият нападател на Милан Джанлука Лападула (110-дузпа) също бе точен от 11-метров наказателен удар и даде аванс на домакините за първи път в мача.
Виртус Ентела изравни в последните секунди чрез унгареца Кристиан Адорян (120+2), за да се стигне до дузпи. При тях решителната грешка за Дженоа допусна Лападула. В друг мач от четвъртия кръг Торино не допусна изненада срещу Зюдтирол и спечели с 2:0.

Така станаха известни всички осминафинални двойки, като срещите са на 13 януари:
Милан - Сампдория
Наполи - Сасуоло
Лацио - Новара
Интер - Беневенто
Фиорентина - Торино
Рома - Виртус Ентела
Ювентус - Болоня
Аталанта - Каляри/sportal.bg

Main Menu