Огромен интерес към Христо Стоичков в Пловдив, Камата: Помня, че тръгнах от Кършияка /снимки + видео/

13 Дек 2018 19:21

Най-успешният български футболистът роденият в Пловдив Христо Стоичков пристигна в родния си град, за да представи книгата си Историята. Огромна опашка, която беше взела целия първи етаж на хотел Рамада чакаше Камата.

Големи футболни легенди като Динко Дерменджиев – Чико, Петър Зехтински – Зико, Стефан Драганов – Чоната, Марин Бакалов също очакваха да се видят с Камата. Заместник-кметът по спорта Георги Титюков също беше на събитието.

Преди да почне да раздава автографи на многобройната тълпа, която го очакваше Стоичков каза няколко думи пред медиите:

„В Пловдив съм на едно свято място. Тук се жених в този хотел, започва моя път в моята кариера с моите семейство, моите деца. Сега съм радостен дядо вече и се радвам, че се завърнах тук. Любовта е част от целия спорт, много преди мен са били величията на българския спорт. Много са били моите идоли Динко Дерменджиев, Христо Бонев, Георги Славков, Аян Садъков, от който наследих фланелката с номер 8 за нациноалния отбор, Марин Бакалов, Георги Георгиев. Аз се чувствам пловдивчани, въпреки че съм играл в ЦСКА. Знам откъде съм тръгнал, знам къде съм играл в Кършияка, на стадион Юрий Гагарин. Наско Узунов е малко по-специално, пред кум се не гази, трябва да се слуша. Може да се кандидатираш за домакин на Световно, никой не ти забранява, но дали ще те изберат е съвсем друго. С трици маймуни може да гониш.“

 

Main Menu